nstagram

Instagram Dolandırıcılarına Dikkat Edin!

Artık dolandırıcılar, Instagram hesaplarını çalmak için çok daha farklı bir teknik geliştirmiş.

Mobil cihazların her geçen gün gelişimi ve sosyal medya platformları ile gündelik uyumları artış gösterince, dolandırıcılar da artık sosyal medya platformlarına mobil cihazlar ile yeni yöntemler geliştirmiş durumda. Birçok yöntem geliştiren dolandırıcların son yöntemi oldukça tehlikeli görünüyor.

Bu konu hakkında sizler için çok daha önceden haberler yaparak sizleri uyarmaya çalışmıştık. Şimdi ise yeni bir uyarı daha yapma gereği duyuyoruz; Instagram’dan gelen mesajlara dikkat ediniz!

Dolandırıcıların son yöntemi tıpkı bu şekilde; telefonunuza gelen mesaj ile; Instagram kullanıcı adınız yer alarak güvenlik ihlali oluştuğu ve hesabınızın askıya alındığunu iddia ediyor. Hesap sahibi ise hesabı kurtarmak adına aktivasyon bağlantısına tıklayarak tuzağa düşüyor.

Bu bakımdan bu gibi mesajlara itibar etmemenizi ve düşmemenizi tavsiye ediyoruz. Mutlaka size gönderilen linklere tıklamadan önce nerden geldiğini görerek işleme devam etmeniz ve haberi doğrulamak adına bazı kontroller yapmanızı öneriyoruz.