Huawei ve OPPO’nun Benchmark Testlerinde Hile Yaptığı Kanıtlandı

Akıllı telefonlar için bir performans karşılaştırma aracı olan Benchmark uygulamalarında ki sonuçlar alıcılara fikir vermesi adına önemlidir.


Alacağınız ürünü benzer seviyedeki ürünlerle karşılaştırma yaparak hangisinin daha iyi olduğuna karar vermenizi kolaylaştıran bu testler birçok Çinli üreticinin hedefine girmiş gözüküyor.

Anandtech sitesi tarafından kıyas uygulamalarında hile yaptığı konusunda suçlanan Huawei için yapılan araştırmalar gösteriyor ki Huawei ve OPPO, bu uygulamalarda hile yapıyor. Huawei, Honor ve OPPO telefonları üzerinde aynı ve farklı Benchmark uygulamaları test yapan First Post’taki analist ekibi bu durumu doğrulamış oldu.

Sonuçlara göre Huawei ve OPPO, kıyas uygulamaları kullanıldığında normal performanslarının üzerinde bir performansta çalışıyor böylece daha yüksek sonuçlar elde ediliyor.

Bu durumun hile olarak belirtilse de işlemcinin sunabileceğinden daha fazla, “sahte” bir sonuç elde edilmeyeceği aşikar. Dolayısı ile de markalar ürünlerinin en üst versiyonları ile kullanıcıları etkilemek isterler.