Huawei MediaPad M3 Lite 2 1

Huawei MediaPad M3 Lite Özellikleri, Çıkış tarihi ve Fiyatı

Bir süredir yeni telefonlarıyla adından sıkça söz ettiren marka Huawei, şimdi ise yeni bir tablet serisi ile kullanıcıların karşısına çıktı. Huawei MediaPad M3 Lite adı ile duyurulan yeni seri tabletlerin özellikleri ve çıkış tarihi de yapılan tanıtımla beraber ortaya çıkmış oldu. İşte tabletin tüm özellikleri.

Huawei akıllı telefon pazarında yavaş yavaş söz sahibi olmaya başladı. Samsung ve Apple gibi devlerin ilk iki sırada yer aldığı akıllı telefon sektöründe Huawei, Apple’ın hemen arkasında 3.sırada yer almaya başladı. Giderek daha da önem kazanan ve satış rakamları da sürekli olarak artan Huawei akıllı telefonlarının bu yükselişine karşın markanın bir yandan da yeni seri tabletler üzerinde çalıştığını biliyoruz. iPad ve Samsung tabletlerine rakip olarak markanın pazara sunduğu fiyat performans tabletlerinin sonuncusu ise Huawei MediaPad M3 Lite tabletleri oldu.

Huawei MediaPad M3 Lite Ekran Özellikleri

Tablet teknolojisinde fiyat performans ürünlerinden biri olarak öne çıkan Huawei MediaPad M3 Lite tabletlerinin ekran kısmında 8.4 inç ekran boyutu dikkat çekiyor. 8 inç ekranların içerisinde başarılı modellerden biri olan tabletlerin ekran çözünürlük değeri ise Full HD olarak sunuluyor. Ana M3 modelinde sunulan 2K çözünürlük değerine karşın bu modelde sunulan Full HD değerinin de boyuta göre oldukça ideal olduğunu da söylemek gerekiyor.

Huawei MediaPad M3 Lite

Huawei MediaPad M3 Lite Teknik Detaylar

Tabletlerin teknik özellikler kısmında ise Huawei’nin kendi işlemci serileri yerine Snapdragon işlemciler tercih edilmiş durumda. Snapdragon 435 serisi orta segment işlemcilerden güç alan tabletlerin bu sayede 1.4 GHz hız değerine çıkabildiği açıklandı. 8 çekirdekli işlemci de fiyat performans odaklı bir tablet ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

Tabi bunlara ek olarak tabletin Adreno 505 grafik biriminin de bulunduğunu ekleyelim. RAM bellek kısmında ise iki farklı seçim dikkat çekiyor. 3 GB RAM bellekli modelde standart 32 GB depolama birimi, 4 GB RAM miktarına sahip biraz daha iyi Huawei MediaPad M3 Lite modelinde ise 64 GB depolama alanı sunuluyor.

Huawei MediaPad M3 Lite

Huawei MediaPad M3 Lite Kamera ve Ekstralar

Kamera teknolojilerinde de çok yüksek bir teknoloji beklememek gerekiyor. Huawei MediaPad M3 Lite modelinde 8 MP arka ve ön kamera dikkat çekiyor. Çok başarılı olmasa da idare edebilen bir kamera teknolojisine sahip olan tabletin, parmak izi sensörleri ve 4800 mAh değerinde pilleri ise son özellikleri. Tüm bu özelliklerle beraber fiyatının çok yüksek olmayacağı düşünülen Huawei MediaPad M3 Lite tabletlerinin, çıkış tarihi ve fiyatı açıklanmadı.