Hipersonik füzeler

Hipersonik füzeler tüm savunma sistemlerini aşmayı başarıyor!

Gelecek senelerde kullanılacak olan hipersonik füzeler, son derece hızlı hareket edebilmelerinden ötürü füze savunma sistemlerini aşabilecek. Uzmanlar, bu silahlar sayesinde küresel silahlanma yarışındaki tüm dengelerin bozulacağını düşünüyor.

Bilim-kurgu filmlerinden çıkmışa benzeyen ve yalnızca birkaç sene içerisinde üretilmesi planlanan hipersonik füzeler, uzmanlara göre gelecek senelerde dünyanın tüm dengesini bozabilir. Son derece hızlı olan ve havada olduğu sırada kolaylıkla yön değiştirebilen bu kıtalararası balistik füzeler, gelecek senelerde tek bir konuma odaklanan füze savunma sistemlerini tamamen etkisiz kılabilir. Bu silahların hem savunma sistemini aşmasından ötürü, hem de son derece hızlı olmasından ötürü savaşlarda büyük bir sorun olabileceğinden bahseden uzmanlar, yalnızca 10 sene içerisinde füzelerin üretilebileceğini söylüyor.

Hipersonik füzeler

ABD, Çin ve Rusya hipersonik füzeler üzerinde çalışıyor

Bir süredir var olan bu teknoloji, savunma sistemlerini aşabiliyor olmasından ötürü birçok ülkenin dikkatini çekti. Şu an dünya üzerindeki birçok ülke bu balistik füzenin geliştirilmesi adına çalışmalarına devam ediyor, ancak bazı ülkeler yapılan çalışmalarda diğerlerinden daha önde. ABD, Rusya ve Çin’in bu konudaki araştırmalarda kayda değer ilerlemeler kaydettiği biliniyor.