Microsoft Lumia 750 1 1

Hiç Gelmeyecek Microsoft Lumia Modeli Görüntülendi

Nokia’yı satın alarak akıllı telefon dünyasına hızlı bir giriş yapmak isteyen Microsoft istediğini alamayınca sektörden çekilmeye başladı. Bu noktada markanın iptal olan Microsoft Lumia modeli ise dün itibariyle ortaya çıktı.

Aslında ilk etapta yeni seri akıllı telefonların büyük umutlar beslenerek çıkarılacağını duymuştuk. Orta sınıf akıllı telefonlara hitap etmesi beklenen Microsoft Lumia 750 ve Microsoft Lumia 850 serileri olarak yayınlanacak olan modellerin iptal edilmesi ise uzun süren hazırlıkların son bulmasına neden oldu. İptal olan serilerin nasıl özelliklere sahip olacağı ise firma tarafından bir türlü açıklanmamıştı. Açıklama yapılmaması iptal edilen serilerin iyiden iyiye merak edilmesine neden olmuştu. Şimdi ise iptal olan seriler ortaya çıktı.

Microsoft Lumia 750 Nasıl Bir Telefon?

Orta segment akıllı telefon modelleri içerisinde yer alması beklenen akıllı telefonların özellikleri ise giriş seviyesi özelliklerini yansıtmakta. Microsoft Lumia 750 modelinde giriş seviyesi Snapdragon 212 işlemcilerinin kullanılacağı ve telefonda 1 GB Ram bellek miktarına yer verileceği belirtildi. Sadece bu özellikler bile yeni Lumia serisinin tutmayacağını gösteriyor.

Microsoft Lumia 750

Bunun dışında ekran boyutu olarak 5.5 inç boyutunun benimsendiği akıllı telefonun 720p çözünürlük değeri ve LCD panel ekran kullanımı yapacağı da belirlenen başka detaylar arasında. Son olarak kamera kısmında da hem arka hem de ön kamerada 5 MP tercihi yapılan Microsoft Lumia 750 serisinin piyasaya çıkmamasının doğru bir karar olduğu belirtiliyor.

Microsoft Lumia Devam Eder Mi?

Ardı ardına iptal kararlarının gelmesiyle beraber bundan sonra serinin devam etmeyeceği de belirtiliyor. Microsoft Lumia 850 modeli konusunda çok bir detay bilinmese de çok farklı özellikler olmadığının düşünülmesinin ve iki modelinde başarılı olamayacağı kanısı bundan sonrada serilerin devamlarının gelmeyeceğinin en büyük kanıtı.

Akıllı telefon alanında bir türlü istediğini alamayan ve Nokia ile anlaşması da son bulan firmanın bundan sonra akıllı telefon pazarında herhangi bir atılım yapıp yapmayacağı da merakla beklenen detaylar arasında. Şimdilik Surface tabletleri dışında bu konuda da yeni bir atılım göremiyoruz.