Googledan Pixel 2 Sahiplerine Fotograf Cekme Ipuclari

Google’dan Pixel 2 Sahiplerine Fotoğraf Çekme İpuçları

Google’ın dahili porte modunda Pixel 2 ve Pixel 2 XL kullanıcılarının en iyi şekilde kameralarını kullanması için bazı ipuçlarından bahsetti. Bunun sebebi ise henüz daha bilmeyenler için, iki cihazda yer alan ve akıllı telefonu bir nevi meşgul eden en iyi fotoğraf çekme donanımlarının bulunması. Bu bakımdan Google, kullanıcıların daha iyi ve unutulmaz görüntüler çekmesine yardımcı olmak adına böyle bir ipucu sunuyor. Google, elbette kendini de düşünerek gelecekte görseller kısmında çok daha iyi fotoğrafların yer alması için böyle bir karar almış. Kullanıcıların en iyi şekilde fotoğraf çekmesi hem kullanıcıya hem de Google‘a yarayacak.

Google ilk olarak kullanıcılara çekilecek mesafelerde görüntünün ne şekilde kaliteyi arttığını anlattı. Fotoğrafçılar genelde nesne ile arka plan arasında çok daha fazla mesafe bulunan bir konuma doğru hareket eder. Çünkü nesne daha yakından hareket eder gibi görünmeli. Sonuca bakılırsa, nesne ne olursa olsun en iyi şekilde odaklanma sağlanmalı. Çünkü arka plan olabildiğince bulanık olacak ki, kişi veya nesne daha fazla ön plana çıksın. Ayrıca Google, birden fazla konuyu içeren fotoğrafları çekerken, her fotoğrafın uzaklığı eşit olursa aynı kalitenin korunacağını belirtiyor. En iyi şekilde görüntüler yakalamak için “temiz” arka planlar olmalı. Buna örnek veren Google, “tuğla, merdiven, düz desen” gibi arka planları önerdi. Sebebi ise en iyi derinliğin bu şekilde alınacak olması. Ayrıca arka plandan gelen ışık olduğu zaman nesnenin görünmemesini önlemek adına nesneye ekran üzerinden dokunmanın şart olduğunu belirtiyor.

Google’ın anlattığı bu ipuçları neredeyse her akıllı telefon için uygulanabilir. Çünkü bu ipuçları ciddi anlamda yararlı bilgiler sunuyor. Ayrıca diğer cihazların Pixel’den donanım ve yazılım farkı doğurması bu görüntülerde kalite farkını mutlaka yansıtacaktır.