pixel-buds

Google’dan Gerçek Zamanlı Çeviri Yapabilen Kulaklık

Geçtiğimiz günlerde Google tarafından tanıtılan Pixel Buds isimli bu kulaklık uzun zamandır hayal ettiğimiz geleceği ayağımıza getiriyor. Kasım ayında Google tarafından piyasaya sürülecek olan bu kulaklığa 159 dolar gibi bir fiyat biçilecek. Bu yeni teknoloji Pixel Buds tam 40 dili gerçek zamanlı anlamamıza olanak sağlıyor.

Geçenlerde sahnede yaptıkları bir demo gösterisinde simultane yani gerçek zamanlı çeviri özelliği herkesi adeta şaşkına çevirdi. Gösteri sırasında hiçbir noksanlık olmadan İngilizce dilini İsveççe ’ye çeviren bu kulaklık konuşan kişinin cümlesini bitirmesinden belli bir süre ki bu süre yaklaşık 1 ya da 2 saniye kadar sonra çeviriye başlıyor. Çeviri işleminde cihaza herhangi bir indirme yapılmadığı ve tüm işlemin tamamıyla internet üzerinden yapıldığı Pixel Buds’ı geliştiren ekip tarafından onaylanmış bulunmakta.

Çeviri yapmak isterseniz işlem gayet basit. Sağ tarafta yer alan kulaklığa bir kez dokunmanız ile işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Müzik dinlerken durdurmak veya Google Asistan özelliğini kullanmak isterseniz yine belirttiğimiz gibi dokunarak cihaz üzerinde kontrol sağlayabiliyorsunuz. Pil ömrü 24 saat olarak belirlenen ürün ayı zamanda şarj edilebilir kılıfa da sahip olacak. Kulaklıklar daha önce üretilen Pixel 2 ürünü gibi siyah, mavi ve beyaz renklerine sahip olabilecek.

Ne yazık ki İphone kullanıcıları tarafından çeviri özelliği kullanılamayacak. Çeviri işlemi sadece Android işletim sistemine sahip telefonlarda çalışabilecek. Hayatımızı çok basitleştirebilecek olan Pixel Buds’a şimdiden başarılar diliyoruz.