Google yanlislikla Androidin sonraki surumunun adini acikladi Android Oreo scaled

Google, yanlışlıkla Android’in sonraki sürümünün adını açıkladı ‘Android Oreo’

Google, kısa süre önce yayınlamış olduğu bir yazı içeriğinden dolayı Android O’nun büyük ihtimal ismini yanlışlıkla gösterdi.

Google, çok kısa bir süre önce yapmış olduğu bazı açıklamalar ile Android O’nun ismini 21 Ağustos günü gerçekleşmesi beklenen güneş tutulması sırasında açıklayacağını belirtmişti. Fakat Google, kısa süre önce bir açıklama yaparken büyük ihtimal yanlışlıkla Android O’nun adının ne olacağını gösterdi.

Google gerçekleştirmiş olduğu konferans sırasında ve Google+‘ta yapmış olduğu bir paylaşım ile Android O’nun 21 Ağustos günü güneş tutulması sırasında açıklanacağını doğrularken, dikkatlerden kaçmayan bir detay daha görüldü. Yayın içerisinde “GoogleOreo_Teaser_0817_noDroids (1) .mp4” isminde bir video bulunuyordu.

android o

Videonun başlığına bakıldığında Android O‘nun Oreo isminde olacağı anlaşılıyor. Ancak video başlığı bir hatadan dolayıda bu şekilde olmuş olabilir. Çünkü daha öncelerde “OctopusTeaser.mp4” isimli bir başlık daha görülmüştü.

Google sızdırdığı bu başlık ister kesin olsun ister olmasın. Çünkü bir kaç güne gerçek ismini öğrenmiş olacağız. Böylelikle Android’in ismi belli olacak.