peeking at cell phone 1

Google, yabancılar telefonunuza baktığında uyarı verecek sistem geliştirdi [Video]

Google’ın yeni sistemi yabancıların telefonunuza bakması durumunda size haber veriyor. Sistemin çalışma şeklini paylaşılan videodan görebilirsiniz.

Toplu taşıma araçlarında, sokakta veya çalıştığınız sırada etraftaki meraklı gözlerden ötürü telefondan herhangi bir işlem yapmak son derece zor olabiliyor. Bu durumdan şikayetçi kullanıcılar olduğunu fark eden Google, yabancıların telefonunuza bakması durumunda sizi uyaran yeni bir sistem geliştirdi.

Haftaya düzenlenecek Neural Information Processing Systems 2017 konferansında tanıtılacak olan sistem, yapay zeka sayesinde akıllı telefonun ön kamerası üzerinden cihaza birden fazla kişinin bakıp bakmadığını kontrol edebiliyor. İlk olarak Google Pixel ile kullanılan özelliği aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=46&v=rchVXWdpVvQ

Hee Jung Ryu ve Florian Schroff tarafından geliştirilen sistem paylaşılan bilgilere göre yalnızca 2 milisaniye içerisinde ikinci kişinin ekrana baktığını algılayabilme kapasitesine sahip. Yapay zekalı sistem, bu düzeydeki hıza erişebilmek adına telefondaki işlemcilerden güç alan TensorFlowLite isimli teknolojiden yararlanmış gibi görünüyor.

Bu özelliğin Android işletim sistemine eklenip eklenmeyeceği henüz bilinmiyor.