google

Google Bilgisayar Korsanlarına Ödül Dağıtacak!

Google firması Google Play’de yayımlanan üçüncü taraf uygulamalarında yer alan güvenlik sorunları bulmak için yeni proje üzerinde çalışıyor.

“Google Play Güvenlik Ödül Programı” ile duyurduğu proje ile birlikte mağazada yer alan popüler uygulamaların sorunlarını keşfeden her bir yazılımcıya bin dolar ödül verecek. Google bu uygulamayı ilk kez yapmıyor. Nitekim firma yine 2012 yılında Chrome ve Chrome OS gibi uygulamalarında yer alan hataları bulan her bir yazılımcıya binlerce dolar vermişti.

Geçtiğimiz yıllarda uygulamadan gayet memnun kalan şirket bu kez aynı uygulamayı mağazada yer alan popüler uygulamalar için düzenleyecek. Uygulama kapsamında kriterlere uygun hataların bulunması halinde yazılımcılara ödül verecek.

Google Uygulamada HackerOne ile İş birliği Yapacak!

Google proje için HackerOne ile iş birliği yapacağını duyurdu. HackerOne, mobil ve web alanındaki uygulamalar için sahiplerinin kampanya oluşturduğu bir platform. Platforma kayıt olan kullanıcılar uygulamaları ve projeleri için kampanya başlatarak güvenlik açığı bulan kişileri ödüllendiriyor.

Google ile birlikte yapılacak iş birliği sayesinde daha geniş platforma yayılacak olan uygulamanın oldukça verimli geçeceği bildiriliyor. Beyaz şapkalı hackerlar olarak bilinen hackerlar tarafından uygulamalardaki güvenlik açıklıkları belirlenip Google’a rapor edilecek. Bu adımdan sonra Google 90 gün içerisinde bu raporları inceleyecek ve kriterlere uygun bulduğu raporun sahiplerine ödül verecek!