Google Pixel

Google, kasıtlı olarak bozuk Pixel modelleri sattığı gerekçesiyle dava edildi

Bazı Pixel kullanıcıları, Google’ın kasıtlı olarak mikrofonu bozuk olan akıllı telefonları satışa sunduğunu iddia ederek şirketi dava etti. 2016 senesinde satışa sunulan akıllı telefon, raflardaki yerini aldıktan çok kısa bir süre sonra mikrofon sorunuyla gündeme gelmişti.

Google’ın akıllı telefon serisinin ilk modelleri olan Pixel ve Pixel XL, mikrofon sorunları nedeniyle şirketin başını belaya soktu. 2016 senesinde satışa sunulmasından kısa bir süre sonra mikrofon problemleriyle gündeme gelen akıllı telefonlar, bir Google mühendisi tarafından paylaşılan bilgilere göre cihaz donanımının korumasız olarak yerleştirilmesinden dolayı sorun yaşamış olabilir. Donanımın korumasız olması nedeniyle telefonu düşürmenin, hatta kısa bir mesafeden sert zemine bırakmanın bile bu donanıma zarar verebileceği ve soruna neden olabileceği de belirtildi. Google, sonraki modellerinde aynı hatanın yaşanmaması adına cihazlara donanıma koruma da eklemeyi unutmadı.

Google Pixel

Sorunlu Pixel modelleri onarılmadı

Cihazdaki üç mikrofonun da çalışmamasına ve bazı durumlarda (örneğin soğuk veya sıcak havalarda) mikrofonların sesi doğru iletememesine neden olan hatadan ötürü hiçbir kullanıcıya ücretsiz onarım hizmeti sunulmadı. Google, yalnızca garanti kapsamındaki cihazları onardı ve değişim fırsatı sundu. Ancak dava belgelerinde belirtilene göre cihazlarını değiştiren kullanıcıların bazıları aynı sorunla tekrar karşılaşmış.

Davacılar, Google’ın mikrofon sorununu bilmesine rağmen müşterilerine gerekli bilgilendirmeyi yapmaması ve sorunun ortaya çıkmasının ardından onarım hizmeti sunmamasından şikayetçiler. Davanın nasıl sonuçlanacağını göreceğiz.