pixel2 1

Google Pixel 2’de Beklenen Qualcomm İşlemcisi Kullanılmayacak!

Detaylarının ortaya çıkmasını beklediğimiz Google Pixel 2 için son dönemlerde çok farklı iddalar gündeme gelmeye başladı.

Bu iddalar arasında yer alan ve en dikkat çekici noktası ise İşlemcisi. Google Pixel 2‘de çıkan sızıntılara bakıldığında işlemci olarak Qualcomm’un son işlemcisinin kullanılacağı belirtiliyordu. Ancak bu iddia XDA Developers ve Android Police siteleri tarafından yalanlandı.

Sızıntılara bakıldığında Google Pixel 2′nin özellikleri arasında 5.6 inç büyüklüğünde 2560 × 1312 piksel çözünürlüğe sahip bir ekran olurken; aynı zamanda da 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza kullanılacağı iddia ediliyor.

Parmak izi sensörünün ise cihaza gömülü olarak yerleştirileceği ifade ediliyor. Henüz Kamera ile ilgili net bir bilgi bulunmayan Google Pixel 2’de ise Qualcomm tarafından üretilecek olan Snapdragon 836 işlemciyle geleceği söyleniyordu.

Qualcomm bu iddaları yalanlayarak; Snapdragon 836 üzerinde çalışmadığını belirtti. Qualcomm‘un yıl içinde yeni bir işlemci hazırlaması her zaman karşılaşılan bir çalışma prosedürü değil. Ayrıca Qualcomm’un geçen yıl Pixel için biraz daha geliştirilmiş bir yonga’ya sahip işlemci üretmesine rağmen bunu tekrarlayacağını düşünmüyoruz. Qualcomm’un önümüzdeki yıl gelecek olan Galaxy S9’da kullanılmak üzere Snapdragon 845 için çalıştığını düşünüyoruz.

Dolayısıyla Google Pixel 2’nin Snapdragon 836 işlemcisini kullanma ihtimali de ortadan kalmış oluyor. Dolayısı ile Google’ın yeni telefonunda bu yıl tanıtılan Samsung S8, OnePlus 5, LG V30 ve Galaxy Note 8 gibi akıllı telefonlarda kullanılan Snapdragon 835 işlemcisini kullanması olası gözüküyor.