google maps alternatives featured 1

Google Maps yenilendi

Google Maps, kullanımı kolaylaştıran ve diğer Google uygulamalarıyla etkileşimde olmasını sağlayan bir takım yeni özelliğe kavuştu. 

Bugün Google’ın kendi bloğu üzeriden paylaşılan bir yazıyla Google Maps’in yenilendiği duyuruldu. Paylaşılan bilgilere göre kullanıcılarının beğenilerine ve yaptıklarına göre otomatik olarak bir takım değişiklik yapacak Google Maps, diğer Google uygulamalarıyla etkileşim kurarak kullanıcıya uyum sağlamak adına daha detaylı bilgiler elde edecek. Örneğin Google Calender kullanılarak kaydedilen bir rezervasyon veya Gmail’e gelen bir rezervasyon onay e-postası Google Maps tarafından fark edilecek.

Harita uygulamasının ikonları da tamamen yenilendi. Yeni ikonlar sayesinde gidilecek istikametin daha kolay bulunabileceğini ve haritaların daha anlaşılır olduğunu ileri süren Google, her kategoriye özel bir renk de belirledi. Örneğin pembe renk sağlık kuruluşlarını ve benzer yerleri gösterirken, turuncunun kullanıldığı bölgede bir restaurantın veya cafenin olduğu anlaşılabilecek. Renklere ve ikonlara aşağıdaki görsellerden göz atabilirsiniz.

Diğer Google hizmetleri de yenilenecek

Blog paylaşımında belirtilene göre gelecek haftalarda Google Maps ile ilişkili olan tüm hizmetlerde (Assistant, Search, Earth ve Android Auto gibi) birkaç değişiklik yapılacak. Bu değişikliklerin ne olacağı henüz bilinmiyor ancak Google Maps’in uygulamalarla etkileşim kurabilmesi adına bazı ayarlamaların yapılacağı tahmin ediliyor. Ayrıca tüm bu uygulamaların da tasarımlarında bazı değişimler olacak.