Google Konum Geçmişinizi ve Etkinlik Verilerinizi Otomatik Silebilirsiniz

Eğer bir gizlilik meraklısıysanız ve Google’ın konum verilerinizi (bulunduğunuz yer) depoladığı ve sizi takip etmek için kullandığı için endişeleniyorsanız. Artık Google, bunu yapmadığına dair size güvence vermek ve konum verilerinizin kontrolünü size vermek istiyor.

Google resmi blog gönderisine göre, nihayet kullanıcıların hem Android hem de iOS’ta konum geçmişini otomatik olarak silmelerine izin verme sözünü takip ediyor. Bu yeni özellik, kullanıcılara Google’ın silme talebinde bulunmadan önce konum verilerini ne kadar süreyle saklaması gerektiğini sınırlama seçeneği sunar. Bu özellik aynı zamanda web uygulaması için de kullanıma sunuluyor.

Google Konum

Google, etkinlik verilerini 18 gün, 3 ay sonra silme veya tercihinize göre el ile seçme arasında bir seçenek sunuyor. Ve önceki seçeneklerden birini seçtiğinizde, eski verileriniz otomatik olarak silinir.

Web ve Uygulama Etkinliğinin Otomatik Silinmesi Nasıl Kurulur?

  • Android telefonunuzun Ayarlarına atlayın ve Google seçeneğine gidin. Burada ihtiyacınız olacak Google hesap sayfanızı açın.
  • Burada, “Verilerinizi ve kişiselleştirmenizi yönetin” seçeneğine ve ardından etkinlik denetimleri listesindeki “web ve uygulama etkinliği seçeneği” seçeneğine dokunmanız gerekir.
  • Web ve Uygulama etkinliği sayfasında, “Etkinliği Yönet” seçeneğine dokunmanız ve yeni bir web sayfasının açıldığını görmeniz gerekir.
  • Ardından, ön ve ortada ‘otomatik olarak silmeyi seç’ seçeneğiyle size sunulacak. 3 zaman süresi seçeneğinden herhangi birini seçmek için Google’ın üzerine dokunun ve seçiminizi onaylamak için ‘İleri’yi tıklayın.
  • Artık Google hesabını, etkinlik verilerinizi belirtilen zaman sınırından daha eski olacak şekilde otomatik olarak silecek şekilde yapılandırdınız.