Google ev tipi asistanlarina yeni bir model daha ekliyor

Google, ev tipi asistanlarına yeni bir model daha ekliyor

Google, ev tipi asistanlarının arasına bir yeni model daha ekleyerek aileyi genişletme kararı aldı. İşte tüm detaylar!

Son zamanlarda sanal asistanlar, (AI) yapay zeka ile güçlenerek etkilemeyi başarırken beraberinde fiziksel boyut gelişimiyle evlerimizde yer almaya başlıyor. En büyük öncü asistanlar ise Amazon ve Google, Echo ve Home ürünleri olarak kendi aralarında bir rekabet içerisinde oluyor. Her markada olduğu gibi Google’ın da bu sektörde kendini dar bir odadan dışarı çıkarıp tüm odalara hakim olma isteği artıyor.

Kısa süre önce Google için gelen haberler Google’ın bu istek doğrultusunda ki adımlarını doğrulamayı başarıyor.

Google Home, 9to5Google ile iletişimde olan iki farklı kaynağın açıklamaları doğrultusunda kendini geliştirmeye çalışıyor. Google’ın yeni cihazının adı şu anlık Google Home Max olarak biliniyor. Bu bakımdan yeni asistanın biraz daha büyük olacağı düşünülüyor.

Google Home Max, Tanıtım Tarihi

Google Home Max hakkında şuan için çok fazla detay yer almıyor. Fakat yeni cihaz için bulunan bir detaya göre stereo ses desteğine sahip olacağı biliniyor. Böylelikle Google Home Max’in Apple’ın HomePod’u gibi birçok büyük markayla bir yarış içerisinde olacağını işaret ediyor.

Şuan için Google’ın yeni asistanı olan Home Max için gün sayımı başlamış ve büyük ihtimal 4 Ekim günü özel bir etkinlikle tanıtılacak.