Google Digital Wellbeing

Google, ekran başında geçirilen süreyi ayarlamada yardımcı olacak

Google, kullanıcılarının ekran başında geçirdiği süreyi ayarlamak adına kapsamlı bazı özellikleri kullanıma sunacağını duyurdu. Bu özellikler, kullanıcıların uygulamalarda geçirdiği süreyi de görebilmesini sağlayacak.

Google, ekran başında geçirdiğiniz süreyi ayarlamak için yardımınıza koşuyor. Şirket, çeşitli hizmetlerindeki kullanım süresini ayarlamak adına yeni özellikler geliştirdiğini duyurdu. Digital Wellbeing (Dijital Sağlık) olarak isimlendirilen bu özelliklerin tümü, kullanıcıların farkında olmadan ekran başında fazla zaman harcamasını engellemek ve çeşitli kontrol araçlarıyla sağlıklarını korumasına yardımcı olmak amacıyla geliştirildi.

Digital Wellbeing’den faydalanacak kullanıcıların başında Android telefon sahipleri geliyor. Güncellemeyle birlikte işletim sistemine eklenecek bir gösterge paneli, akıllı telefon kullanıcılarının hangi uygulamalarda zaman geçirdiğini ve uygulamalardan kaç adet bildirim geldiğini görebilmesini sağlayacak. Bu şekilde akıllı telefon sahiplerinin uygulamalara ve oyunlara ayırdığı zamanı daha iyi planlayabilmesine yardımcı olunacak.

Wellbeing özelliklerine kavuşacak bir diğer platform da YouTube. Yaklaşık 2 milyar kullanıcıya sahip olan YouTube, kullanıcılarının belirli aralıklar oluşturmasına olanak sunacak. Bu aralıklarda kullanıcılara videolarla ilgili bildirimler gönderilmeyecek.

Yeni özelliklerin bu hafta YouTube’a ekleneceği biliniyor. Öte yandan Android için net bir tarih verilmedi.