Google Drive alternatifi
Google Drive alternatifi

Google Drive alternatifi uygulamalar

Kullanıcılar Google Drive gibi kullandığı herhangi bir uygulamanın depolama alanı dolduğunda yeni bir hesap açar veya hesabının askıya alınma riskine karşı farklı bir web sitesine giderek o sitede depolama alanını kullanmaya başlar. Kullanıcılara bu konuda kullanılabilecek kaliteli, popüler ve güvenli bulut depolama yazılımlarını açıklayacağız.

Google Drive benzeri uygulamalar

Microsoft OneDrive listenin güvenli bulut depolama hizmetleri arasında yer alıyor. Kullanıcılara sunduğu 5 GB alan ile üyelerin dosyalarını depolamasını sağlayan uygulama, Windows ve mobil uygulaması ile de kullanıcılara daha fazla imkan tanıyor. Otomatik yedekleme hizmeti sayesinde verileri hem bilgisayarda hem de bulut ortamında tutan OneDrive, oldukça kullanışlı olmaktadır. Hizmetten daha fazla alan almak isteyen kullanıcılar 100 GB alan için aylık 14 TL, 1 TB alan için yıllık 480 TL, 6 TB alan için 6 kişiye kadar yıllık 640 TL ödeyecek.

Google Drive alternatifi uygulamalar
Google Drive alternatifi uygulamalar

Apple’ın verdiği hizmetler arasında yer alan iCloud ise başlangıçta kullanıcılara 5 GB ücretsiz alan veriyor. Kullanıcılar isteğe bağlı olarak bu alanı yükseltip daha fazla alan elde edebiliyor. Firma kullanıcılara 2 TB’a kadar alan imkanı sunuyor. Bunun yanı sıra iCloud ile birlikte Apple cihazlarından yedekleme yapmak ve verilere erişmek mümkün olmaktadır.

Yandex.Disk kullanıcılara daha fazla alan sunan bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Uygulamaya yeni katılan bir kullanıcıya 10 GB alan veren firma, kullanıcıların görevler yaparak 100 GB’a kadar alan sahibi olmasına imkan tanıyor. Eğer üye daha fazla alan almak istiyor ise 100 GB’lık bir alan için aylık 2 $, 1 TB için aylık 10 $ ve 3 TB için aylık 30 $ ödeyerek daha fazla depolamaya kavuşabiliyor.

Dosya paylaşım ağı olan Dropbox, kullanıcılara kaliteli hizmet sunan bir diğer firmadır. 5 TB alanı 3 kullanıcıya kadar aylık 12.5 $’a veren Dropbox, pek çok özellik ile de uygun bir hizmet sunuyor. 180 gün boyunca dosya koruma hizmetinin aktif olduğu uygulamada dosya kilitleme özelliği de yer alıyor.