Go Keyboard 1

Go Klavye Uygulaması Milyonlarca Kişi İçin Tehdit Olabilir

Özellikle android platformlarında beğenilerek kullanılan; emoji karakterlerini kullanmak için akıllı telefonlara yüklenen klavye uygulamalarından biri olan Go Klavye için Adguard tarafından yapılan inceleme sonucunda kullanıcıların kişisel bilgilerini kaydettiği ve Google Playstore’un güvenlik politikalarını ihlal ettiği iddia edildi.

Çin Menşeili Go Klavye‘nin Google Playstore da bulunan Go Klavye ve Go Klavye Emoji uygulamaları özelinde GOMO Dev Team tarafından yazılı bir açıklama yapılarak şunlar ifade edildi “Kredi kartı v.b. gibi kişisel bilgilerinizi asla toplamıyoruz. Fakat “Bu klavye kişisel bilgilerinizi toplayabilir” şeklinde bir uyarı mesajı alabilirsiniz. Bu uyarı mesajı Android’lerde herhangi bir üçüncü parti klavye uygulaması için standart bir mesajdır, dolayısıyla endişelenmeyin.”

GOMO Dev Team‘in bu iki uygulamasını indirmiş olan yaklaşık 200 Milyon kişi bulunuyor. Adguard’ın raporuna göre ise her iki uygulamanın da güvenlik ihlali yaparak kişilerin önemli bilgilerinin alındığı yönünde iddiası bulunuyor.

Go klavyenin Tanıtım Videosu