Gmail AMP 1

Gmail: Google, E-Postaları Dinamik İçerikle Yeniden Keşfediyor

Google, dinamik momentumu e-posta biçimine getirmek istiyor. Tıklanabilir öğeler ve yeniden yüklenebilir yeni içerik sayesinde, web sayfaları ve e-postalar arasındaki sınırlar bulanıklaşacaktır. Ayrıca, artık sürekli tarayıcıya geçmek zorunda değilsiniz. Peki yeni konsept tam olarak nasıl çalışıyor?

Son büyük yenilik ve e-postaların standart gelişmiş fonksiyonu hiç şüphesiz HTML kodunun yutturulmuş sonsuz desteği oldu. Bu, e-postalardaki web sayfaları gibi görsel olarak çekici içeriğin görüntülenmesini mümkün kılıyor.

Dinamik içerik denilen Google ile Gmail’de bir adım daha ileri gitmek istiyor. Bu, klasik HTML desteğinin bir uzantısı olan “E-Posta için AMP” biçiminde mümkün kılınacaktır.

Satıcı Tarafından Uygulama

Göndereni ve e-posta istemcisini yeni formatta destekleyin, tıklanabilir galeriler, formlar veya dinamik yorumları gibi e-posta etkileşimli öğelerine dahil edilebilir.

Gmail AMP

Böylece e-postalar, kullanıcıdan gönderenin sunucusuna veri aktarabilen web sitelerinin veya uygulamaların varyantları olur. Yeni işlev spam ve cezai işlemler için de kullanılabildiğinden, gönderenin önce Google tarafından etkinleştirilmesi gerekir. Şu anda, dinamik içerik zaten birçok web sitesinde test ediliyor.

Bunlar seyahat portalı Booking.com ve Despegar, sosyal ağ Pinterest ve toplantı planlayıcısı Doodle’ı içeriyor.

Apple, Outlook, Yahoo!, Web.de vb. gibi diğer büyük e-posta sağlayıcılarından, dinamik içerik kesinlikle gelecekte de uyarlanmalıdır. Gmail, en büyük e-posta sağlayıcılarından biri olarak, e-posta için AMP’nin dinamik içeriğini ortak bir standart haline getirebileceğinden emindir. Sonuçta, hemen hemen her Android kullanıcısının bir Google Hesabı ve dolayısıyla bir Gmail hesabı vardır.