Garanti belgesi saklamaya son
Garanti belgesi saklamaya son

Garanti belgesi saklama devri sona eriyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yapılan açıklamaya göre artık garanti belgesi saklama devri sona eriyor. Yeni yapılan düzenlemeye göre belgeler elektronik ortamdan ulaşılabilecek.

Garanti belgesi, yeni bir ürün alındığında müşterilerin saklaması gereken bir belge. Eğer ki ürünün başına bir şey geldiğinde garanti belgesinin süresi dolmadıysa müşteri bu ürün için teknik destek hizmetinden faydalanabiliyor. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu işlem artık daha da kolaylaşıyor.

Artık garanti belgesi saklamak gerekmeyecek

Eski sisteme göre kullanıcılar bir ürün ile ilgili teknik destek almak istediğinde ürünün garanti belgesi ile birlikte şubeye gitmesi gerekiyordu. Eğer ki garanti belgesi kaybolduysa ürün ile ilgili herhangi bir destek alamıyordu. Bu durum pek çok müşteri için ciddi bir sorun olmaktaydı. Bu sorunlara çözüm olmak için yeni bir sisteme geçiliyor.

Garanti belgesi saklama devri sona eriyor
Garanti belgesi saklama devri sona eriyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre artık garanti belgesi ve kullanım kılavuzu gibi pek çok belge elektronik ortamdan ulaşılabilecek. Yani müşterilerin garanti belgesi saklama derdi olmayacak. Eğer ki müşteri ürün ile ilgili bir sorun yaşar ise ürünü alıp doğrudan şubeye gidebilecek. Garanti belgesi internet ortamından ulaşılabilir olacağı için garanti süresinin dolup dolmadığı anlaşılacak. Garanti süresi faturalama tarihinden sonra başlayacak.

Bu sistemin müşterilere sağlayacağı avantajlar arasında müşterinin garanti belgesinin kaybolması endişesine girmemesi yer alıyor. Bazı müşteriler bu konuda oldukça titiz davranabilir. Bu da müşterilerin stresli bir hal almasına sebep olabilir. Sağlanacak olan bu hizmet sayesinde müşterilerin garanti belgesi kaybetme gibi bir sorunu olmuyor, bu gibi sorunlar ortadan kalkıyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından bildirilen bir diğer durum ise birçok ürünün zorunlu olarak garanti kapsamına alınması oldu. Bu ürünler arasında tablet, drone, bileklik, akıllı ev otomasyonları, kaykay, akıllı saat, elektrikli bisiklet gibi pek çok ürün yer alıyor. Yani bu ürünler artık tamamen garanti belgesi ile birlikte müşterilere sunulacak. Ayrıca elektronik ortama taşınacak olan belgeler için ürünün kutusunda nasıl ulaşılacağı hakkında bir rehber yer alacak.