Samsung Galaxy S10

Galaxy S10 modellerinin ekran boyutu ve bazı özellikleri paylaşıldı

Paylaşılan bir rapor, Galaxy S10 modellerinin ekran boyutunu ve akıllı telefonlarda parmak izi okuyucusunun bulunacağını ortaya çıkardı.


Samsung’un başarılı serisi Galaxy S’in yeni modelleri daha şimdiden merak konusu oldu. Güney Koreli bazı kaynaklar, serinin yeni telefonlarıyla ilgili bazı önemli bilgiler sızdırdı. Bu sızıntılara göre yeni modellerde uzun zamandır beklenen iris tarayıcısı bulunmayacak.

Samsung, bir süredir akıllı telefonlarının tümüne iris tarayıcısı yerleştirmek adına çalışmalar yürütüyordu. Son derece güvenli olmasına rağmen bu donanımın üretim maliyeti telefon fiyatlarını çok yüksek seviyelere taşıyor ve bundan ötürü cihazların alıcı sayısı azalıyor. Bu sorunu gören Güney Koreli üretici, iris tarayıcısı konusunda ısrarcı olmak yerine ekrana gömülü parmak izi okuyucusu kullanmaya karar verdi. Yeni Galaxy S modellerinde de bu donanımı göreceğiz.

Samsung Galaxy S10

Galaxy S10’un ekran boyutu

Paylaşılan bir diğer bilgi de yeni modellerin ekran boyutlarına ilişkin. Samsung’un S10 ve S10 Plus olmak üzere iki farklı modeli satışa sunması bekleniyor. S10 modelinin ekran boyutu 5.8 inç, S10 Plus’ın ekran boyutu ise 6.3 inç olacak. Ekranların giderek büyüdüğü ortada, ancak Samsung’un daha küçük çerçeveler kullanıp telefonun boyutlarını aynı bırakacağı tahmin ediyor. Umarız bir başka ekran çentiği daha görmeyiz.

Kaynak