Google Fuchsia

Android’in yerini alacak Fuchsia hakkında yeni detaylar paylaşıldı

Akıllı telefonlar, akıllı hoparlörler, ev cihazları ve hatta dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak Fuchsia hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.


Şu an dünya üzerindeki neredeyse tüm akıllı telefonlarda Google tarafından geliştirilen Android işletim sisteminin bulunduğunu biliyoruz. Son derece kapsamlı olan ve her geçen gün daha fazla kullanıcı kazanan işletim sistemi, akıllı telefonlar ile hayatımıza yeni bir sayfa açmış olmasına rağmen zamanını doldurmak üzere. Bunun farkında olan Google, Android’den görevi devralacak yeni işletim sistemi, Fuchsia üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Google Fucshia

Yeni işletim sistemi Android’e kıyasla çok daha fazla cihazda kullanılabilecek. Birçok sektörde varlığını sürdüren Google’ın tüm cihazlar için ortak bir işletim sistemi geliştirmek istemesi fikriyle ortaya çıkan Fuchsia, akıllı telefonlardan saatlere, akıllı hoparlörlerden evlerimizde bulunan basit cihazlara kadar her yerde bulunacak. İşletim sistemi, tüm bunların yanı sıra Chrome OS’in yerini alarak dizüstü bilgisayarlara da yüklenebilecek.

“Fuchsia üç sene içerisinde hayatımıza girecek”

Bir iddiaya göre Google mühendisleri, işletim sisteminin üç sene içerisinde sesle çalışan akıllı hoparlörlerde yer alacağını düşünüyor. Bu cihazların ardından da dizüstü bilgisayarlarda ve muhtemelen son olarak akıllı telefonlarda işletim sistemini göreceğiz.

Kaynak