galaxy s9 1

Fotoğraf Kategorisinde DxOMark’ın Yeni Lideri: Samsung Galaxy S9 Plus

Samsung’un MWC 2018’de ihtişlamlı Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus lansmanı esnasında  ve lansman öncesinde ki paylaşımlarda kamera’da ki değişime odaklanıldığını belirtmişti. Dünya markasının kamerada ki başarısını haklı çıkaracak bir sonuçta DxOMark’ın detaylı testlerinden sonra ortaya çıktı.

Görücüye çıkan yeni amiral gemileri Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus, özellikle kamera detayında birbirinden farklılaşıyor. Galaxy S9 Plus, çift arka kamerası ile DxOMark’ın detaylı testlerinden çok başarılı bir sonuç almış görünüyor.

galaxy s9

Kamera performansları konusunda yapmış olduğu testler ile sektörel olarak güvenilen DxOMark, merceğine Galaxy S9 Plus‘ı aldı. DxOMark’ın incelemesi sonucunda telefon fotoğraf performansın da 104 puan, video peformansın da 91 puan, genel ortalamada ise 99 puan aldı. Rakipler ile karşılaştırıldığında bu sonuçlar ile iPhone X ve Google Pixel 2‘yi geride bırakarak liderliğe oturdu.

Yeni geliştirilen ISOCELL Fast 2L3 sensörü üzerine yerleştirilen Galaxy S9 Plus, arka yüzünde 12 megapiksel çözünürlüğe sahip iki adet kamera taşıyor. Bu sayede 2 kat optik yakınlaşma ve optik görüntü sabitleme imkanı da sunmuş oluyor. Kardeşi Galaxy S9 ile ortak olan mekanik diyafram desteği sunan model, F1.5 ile F2.4 arasında geçiş yapabiliyor. Böylece yüksek ışıklı ortamlarda F2.4 ile daha keskin fotoğraflar çekilebiliyor. Düşük ortamlarda ise F1.5 büyük fayda sağlıyor.

 

Bir çok açıdan beğenilen Samsung Galaxy S9 Plus, Düşük ışıklı ortamlarda alınan görüntülerde ki kumlama seviyesinin düzeyi; çok hızlı otomatik netleme performansı; 4 kat yakınlaştırma karşısında bile çok iyi çözünürlük sunması ile beğeni kazandı.

Galaxy S9 Plus’ın Eleştiri Aldığı Noktalar Neler?

Galaxy S9 Plus’ın olumsuz aldığı yorumlara bakacak olursak da; pozlama da yaşadığı kararsızlık; parlak ışıkta renk sapmaları ve bokeh konusunda eleştiri aldı

Her ne kadar yukarıda ki konularda eleştiri almış olsa da sunduğu performans ile gerçekten oldukça beğenilen Samsung Galaxy S9 Plus video konusunda öne çıkmayı başaramamış görünüyor.