Ionic 1

Fitbit Ionic Tanıtıma Hazır

Sağlık ve Sağlıklı yaşam üzerine eğilen Fitbit yaşanan gecikmeler ve gelişimsel zorluklardan sonra nihayet smart watch’ı açıklamak için hazır durumda.

Ionic, gerek renkli LCD dokunmatik bir ekran kullanılması ve gelişmiş bir takıp sensörler içermesi sayesinde modern ve ihtiyacı karşılayacak gibi gözüküyor.

fitbit ionic 3qtr

FitbitOS işletim sistemine sahip olan Ionic, temassız ödeme ve Fitbit Antrenörü adı verilen aboneliğe dayalı özel bir egzersiz rehberi gibi bazı yeni Fitbit servislerini de bünyesinde barındırıyor.

fitbit ionic

Fitbit, Ionic’i amiral gemisi olarak görüyor. Dolayısı ile amiral gemisini güçlü bir donanım ile de destekliyor. Güncellenmiş bir kalp atış hızı monitörü, yeni bir SpO2 kan oksijen alıcısı, dahili GPS ve NFC özelliklerini barındırırken, suya da dayanıklı olduğunu ifade edelim.
Fitbit’in SpO2 sensör verilerini nasıl entegre etmeyi planladığı henüz net değil. Optik sistemi sayesinde, kan oksijeninizi algılayarak; değişim oranı hakkında bilgi alırken; uyku apnesi gibi rahatsızlıklarında tanı koyulması esnasında kullanılabileceği ifade ediliyor. Ancak bu özelliklerin daha sonra yapılacak güncelleme ile olacağı ifade ediliyor.

Fitbit, Ionic Türkiye’de ne zaman satışa çıkacak ?

Bu konuda henüz bir açıklama bulunmamaktadır. Yapılacak olan lansman ile bu konunun da netleşmesini bekliyoruz.