page image quantum.4b108ed0b8d8 1

Chrome’dan 2 kat daha hızlı Firefox Quantum indirilmeye sunuldu

Firefox yeni web tarayıcısı Quantum’u indirilmeye sundu. İddia edilene göre Chrome’dan 2 kat hızlı olan tarayıcıyla ilgili bilgilere haberimizden erişebilirsiniz.

Firefox, bugün bir süredir betada olan Quantum’un beta sürecinin tamamlandığını açıkladı. Yaklaşık 6 ay önce Chrome’dan 2 kat hızlı olduğu iddialarıyla gündeme gelen web tarayıcısı, hızının yanı sıra kişiselleştirme seçenekleriyle de kullanıcıların beğenisini kazanmıştı.

İlk yapılan testlere göre Firefox Quantum gerçekten de Chrome’dan çok daha hızlı. Bunun yanı sıra birçok sekmenin açık olduğu testlerde de web tarayıcısının bilgisayar RAM’ini Chrome’dan çok daha az meşgul ettiği gözlemlendi. Örneğin The Verge tarafından gerçekleştirilen bir testte Intel Core i5 işlemcili laptop kullanılarak Quantum’dan ve Google Chrome’dan çoklu sekme açıldı. Firefox Quantum’un açık olan 20 sekme için altı işlem yaptığı gözlemlenirken, Chrome için bu sayı 14 sekmede 21 işlem oldu.

firefox 57 feat

Takip koruması mevcut

Tarayıcının öne çıkan özellikleri arasında gizli sekmenin açılmasıyla birlikte otomatik olarak aktifleşen takip koruması da yer alıyor. Ziyaret edilen sitelerin kullanıcının tarama verilerine ulaşmasını engelleyen bu özellik Firefox kullanıcıları arasında oldukça yaygın.

700 gönüllünün de geliştirilmesine katkıda bulunduğu web tarayıcısı yaklaşık 1 senedir yapım aşamasındaydı. Buradaki bağlantıdan web tarayıcısını bilgisayarınıza, Android’e ve iOS’e indirebilirsiniz.