trend micro

Fidye Virüslerine Bir Yenisi Daha Eklendi

Teknoloji dünyasında gerçekten can sıkıcı bir hale gelmeye başlayan virüs tehditleri, kullanıcıların güvenliğini olumsuz yönde etkiliyor. Son dönemde daha çok fidye virüsü adı verilen virüslerin kullanıcıların kişisel bilgilerini tehlikeye attığını görüyoruz. Kısa süre önce böyle bir sorunla gündeme gelen fidye virüslerine şimdi ise Sorebrect adı ile bir yenisi daha eklendiği belirtiliyor. İşte detaylar.

İnternet dünyasında güvenlik konusu uzun süredir tartışmalara neden olan konulardan biri haline geldi. Her geçen gün güvenlik konusunda yeni bir sorun gündeme geliyor. Özellikle son dönemde fidye virüsü olarak adlandırılan can sıkıcı virüs sorunu kullanıcıların epey bir sorun yaşamasına neden oluyor.

Özellikle son yıllarda can sıkıcı bir hal alan virüs sorununa şimdilerde bir yenisi daha eklenmeye başladı. Bu kez Sorebrect adı verilen bir virüs tehdidi gündeme geldi. Yine virüsün fidye virüsü olarak sınıflandırıldığı da belirtiliyor.

trend micro

Trend Micro Yeni Bir Virüs Keşfetti

Bu kez Trend Micro tarafından yeni bir virüsü keşfedildiği belirtiliyor. Sorebrect adı verilen yeni fidye virüsünün ise kullanıcıların ağ bilgileri ele geçirdiği ortaya çıktı. Güvenli firmalarından biri olan Trend Micro tarafından ortaya çıkarılan yeni virüsün özellikle şirket hesaplarında ciddi sorunlara neden olduğu belirtiliyor. Doğrudan bilgisayarlara bulaşan virüsün bilgisayarın bağlı olduğu ağa bağlı olan tüm bilgisayarları ele geçirdiği belirtiliyor.

Ağ bağlantısında paylaşılan dosyaları şifreleyerek ofis kullanımında sorunlara neden olduğu belirtilen virüsün, ciddi sorunlara neden olduğu belirtiliyor. Ağ paylaşımında bulunan bilgisayarların bu ağ paylaşımlarının şifrelenmesi durumunda ise yine kullanıcılardan dosyalarının şifrelendiği ve fidye karşılığı erişim verildiği belirtiliyor.  Yine bir fidye virüsü olarak karşımıza çıkan Sorebrect virüsüne karşı güvenlik firmasının kullanıcıları uyardıklarını görüyoruz. Fakat kullanıcıların başına bela olan bu virüsler hakkında alınacak önlemler hakkında şu an için çok fazla bilgi de verilmiş değil.