Facebook Yuz Tanima 1

Facebook: Yüz Tanıma Veri Koruması Bazı Kullanıcılar İçin Eksik

ABD’deki bir tüketici savunuculuğu grubu olan Consumer Reports’a göre, tüm Facebook kullanıcıları, şirketin yüz tanıma verilerini toplama yeteneğini kontrol etmek için önemli bir gizlilik ayarına eşit erişime sahip değil.

Facebook, 19 Aralık 2017 tarihli bir blog yazısında yüz verileri toplamak için yeni gizlilik ayarını açıkladı. Neredeyse 18 ay sonra, birçok Facebook kullanıcısı bu özel bilgileri toplamak için bu gizlilik kontrolünü aldı, ancak hepsini değil. Bunlar, bazı Facebook kullanıcı hesaplarını kullanıcılarla örnek olarak inceleyen Tüketici Raporları’nın (CR) sonuçlarıdır.

Facebook: Tüm Kullanıcılar İçin Tek Tip Veri Koruması Yok

ABD’deki 31 Facebook kullanıcı hesabının incelemesi Tüketici Raporları tarafından şu şekilde yapılmıştır: Katılımcılar, Facebook ayarlarını Tüketici Raporları rehberliğinde gözden geçirirken CR videoları çekmiştir. CR yüz tanıma ayarının belgelemiş olduğumuz hesapların sekizinde tamamen yüzde 25’in üzerinde eksik olduğunu tespit etti. Facebook hiçbir açıklamada bulunmadı.

Facebook Yüz Tanıma

Federal Ticaret Komisyonu, şimdi Facebook’un “haksız ve yanıltıcı” gizlilik talepleriyle ilgili 2011 tarihli bir onay beyanı ihlal edip etmediğini araştırıyor. Nisan ayında, Facebook zaten yatırımcılarına, çeşitli açık şantiyeler nedeniyle FTC’nin gizlilik ve gizlilik konularında 3 ila 5 milyar ABD doları para cezası verebileceğini bildirdi.

Tüketici Raporları’nın gizlilik ve teknoloji politikası direktörü Justin Brookman, yeni bilgilerin Facebook için daha fazla yasal sorunlara yol açabileceğini söyledi. CR, yüz tanıma ayarlarını tanımlayan FTC’ye bir şikayet gönderdi.