Facebook Messenger icin yeni gelistirilmis gerceklik efektlerini tanitiyor

Facebook, Messenger için yeni geliştirilmiş gerçeklik efektlerini tanıtıyor

Facebook, Messenger platformuna yeni geliştirilen gerçeklik efeklerini tanıtırken, AR platformunu da geliştiriciler için açıyor.

Messenger platformuna “dünya efekleri” olarak isimlendirdiği ve gerçek zamanlı 3D nesneleri kameraya devreden yeni genişletilmiş gerçeklik efeklerini duyurdu. Elbette bu teknoloji Facebook’un hazırda olan AR özelliklerini örnek, yüz firesi ve maskelerden faydalanarak Messenger’ı çok daha kullanışlı bir hale getirmek için hazırlandı. Yeni efektlerin ilk görünenleri kayan kalp, ok ve 3D robot “sevgi”, “kalp” ve “özlüyorum” gibi mesajları içeriyor.

Facebook aslında genç kullanıcı kitlesini cezbetmek istiyor. Bu bakımdan birçok farklı özellik katmaya devam ederken, mümkün olduğunca eğlenceyi ön plana çıkarmakla uğraşıyor. Bu bakımdan Snapchat ile daima rekabet içerisinde olacağı kesin.

Aslında Facebook, bu alanda sadece Snapchat‘i düşürmek istiyor. Ancak kendi AR platformlarını başlattı ve Apple ile Google, kendi mobil uygulamalar ile hizmetler içinde yeniden AR özellikleri geliştiricilere açıldı.

Bu bakımdan Facebook, sadece Snapchat’e rakip olmayıp, Apple’ın ve Google’ın da AR ile yarışına katılıyor. Bakalım bu savaşı kim kazanacak?