Facebook icerik olusturucularin odenmesini saglamak icin Source3u satin aldi 2

Facebook, içerik oluşturucuların ödenmesini sağlamak için Source3’ü satın aldı

Bağımsız içerik yaratıcılarını, News Feed yoluyla sanatlarını paylaşmak için cazip hale getirmek için Facebook büyük bir adım atıyor. Ancak, korsanlığın yaygınlaşmasına izin vermeden içerik oluşturucularından para kazanılmasına yardımcı olabileceğini ispatlamalı. Bu nedenle , ekibi ve teknolojisi de dahil olmak üzere içerik hakları yönetimi başlangıç kaynağı Source3’ü satın almıştır .

Başlangıç, “Kaynak3’te kullanıcı tarafından üretilen içeriğin markalı fikri mülkiyetleri tanımak, düzenlemek ve analiz etmek için yola çıktığımızı ve spor, müzik, eğlence ve moda dahil olmak üzere çeşitli alanlarda ürün tespit etmenin gururunu yaşıyoruz” diye açıklıyor. Teknolojisi, kullanıcı tarafından yaratılan içerikte ve ticaret pazarda marka IP’sini tanımasına izin vererek markaların varlığını ölçmelerine veya telif haklarının ve markalarının ihlalcilerine karşı harekete geçmesine izin verdi.

Facebook içerik oluşturucuların ödenmesini sağlamak için Source3ü satın aldı 1
Şimdi Facebook sözcüsü Vanessa Chan TechCrunch’a “Kaynak3 ekibiyle çalışmaktan ve fikri mülkiyet, ticari marka ve telif hakkı üzerine inşa ettikleri uzmanlığından öğrenmekten heyecan duyuyoruz” dedi . Source3, Recode tarafından tespit edilen sitesinde anlaşma yaptığını açıkladı. . Şirket, “Facebook’la yolculuğumuza devam etmeye karar verdik” yazmış ve ekibi Facebook’un NYC ofisinde çalışacak.
Source3, çoğunlukla Contour Venture Partners’ın liderliğindeki 2015 yılında bir tohum yuvarlağından 4 milyon dolardan fazla para topladı . Kurucularından Patrick F. Sullivan , Benjamin Cockerham ve Scott Sellwood daha önce kendi müzik hakları yönetim platformu RightsFlow’u Google’a sattı. Source3, 2014’te New York’ta aslen bir 3B basım hakları yönetimi şirketi olarak kuruldu. Ancak tüketici pazarında ön plana çıkan 3D baskı sonrasında, dijital eğlencenin kapsamını genişlettiği görülüyor.

Ekip ve teknoloji , YouTube’un İçerik Kimliği gibi çalışan ve içerik oluşturucuların videolarını parmak izine çıkarmasına izin veren Facebook’un Rights Manager yazılımını , ardından da yetkisiz kişilerin Facebook’a yüklemelerini engelliyor veya bu gayri resmi kopyalardan gelir payını toplayabiliyor . Kaynak3, potansiyel olarak, markaların ve içerik oluşturucuların içeriğinin veya IP haklarının Hak Değiştirme Müdürü vasıtasıyla onaylanmayan görünümlerini belirleyebilmelerine yardımcı olabilir.

Facebook içerik oluşturucuların ödenmesini sağlamak için Source3ü satın aldı

Geçtiğimiz ay VidCon’da Facebook, yalnızca içerik oluşturucuların hayranlarıyla paylaşması için özel bir bağımsız uygulama geliştirdiğini açıkladı . Facebook, zaten 2 milyar aylık kullanıcı ile en büyük kitleye sahip olsa da, yaratıcıları, çabaya değer sosyal ağlarda varlıklarına yatırım yapabilecek kadar para ödeyebileceğini ispatlamalıdır.

Bunu yapmak için bir fırsat, Source3’ün teknolojisini, bu web ünlüleri tarafından kullanılan veya kullanılan markaları tanımak ve bunları sponsorlu içerik veya ürün yerleştirme fırsatları için grev yapmak için bu markalara veya benzer markalara bağlamak olabilir. Facebook, bu fırsatlardan bir miktar kesebilir ve yaratıcıların içeriğini daha kesintisiz reklamlarda sıkışmadan kazanmalarına izin verebilir.

Vine’nin ortadan kalkmasıyla, Snapchat’ın yavaş büyümesi ve YouTube’un PewDiePie skandalının ortasında reklamverenlerle oynadığı çatlak arasında Facebook ve Instagram hayranlarına ulaşmaya çalışan içerik oluşturucular için merkezi hub haline getirmek için iyi konumlandırılmış durumda. Asıl soru, arkadaşlarının fotoğrafları ve haber bağlantıları için yapılmış Facebook’un yarının mobil mini film yıldızlarının benzersiz ihtiyaçlarına uyum sağlayıp sağlayamayacağı.