Facebook çalışanlarından isyan
Facebook çalışanlarından isyan

Facebook çalışanları isyan etti

Facebook çalışanları yaşadıklarından ötürü halka açık bir mektup paylaşarak şirket içerisinde yaşadıkları bu anı herkese duyurdu. Yazdıkları bir mektup ile adeta isyan eden Facebook ekibi, zorluklarla baş ettiklerini dile getirdi.

Zaman zaman pek çok skandal ile gündeme gelen firma, daha öncesinde Facebook hesaplarının şifrelerini düz metin olarak kaydettiklerini ve ofis çalışanlarının bu şifrelere ulaşabildiklerini açıklamıştı. Şimdi de yaşanan bu olay Facebook’un tekrardan gündeme oturmasını sağladı. Facebook sözcüsü konu hakkında bir açıklama yaptı.

Facebook çalışanları açık mektup paylaştı

Dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan Facebook, içerik kontrolü yapan ekibin açıkladıkları ile sarsıldı. Ekibin bir mektup ile yaptığı açıklamada zor durumda oldukları yazıyor. Facebook’un ekibin zorla işe gelmesini istediğini belirten yazar, çevredeki pek çok ofiste koronavirüs vakalarının görüldüğüne de dikkat çekiyor. Koronavirüs salgınının da yükselişe geçmesi ile ailelerini de tehlikeye atan ekip, Facebook’un bu konuda iş yerlerine gelme konusunda ısrar ettiğini belirtiyor.

Facebook çalışanları isyan etti
Facebook çalışanları isyan etti

Yönetime bazı isteklerde bulunan ekip, bu isteklerin yerine getirilmediğinden dolayı mektup yazmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. İçerik kontrol ekibinin dile getirdiği bir diğer durum ise neden işe gelmek zorunda kaldıkları. Yapay zekanın henüz yeterince gelişmiş olmaması sebebiyle ofise çağrılan ekip, içerik denetimi yaparken +18 ve şiddet içerikli pek çok görüntüye maruz kalıyor. Bu görüntüler denetim yapan ekibin psikolojisini de etkiliyor. Bu konuda şirketin destek sağlamadığını belirten çalışanlar, Facebook’a isteklerini dile getiriyor.

İçerik kontrol ekibinde denetim yapan ekibin Facebook’tan istedikleri arasında esnek çalışma modeli, psikolojik hizmet ve risk ödemesi yer alıyor. Halka açık bir şekilde paylaşılan bu mektup sonrasında Facebook sözcüsünden bir açıklama geldi.

Facebook sözcüsü, yayınlanan bu mektubu itiraz ederek bazı noktalara değindi. Sözcünün yaptığı açıklamada çalışanların bazılarının evden çalışabildiği, sağlık ve refah konusunda çalışanlara en iyi imkanların sunulduğu, isteyen çalışanların sağlık hizmeti alabildiği belirtiliyor.