Facebooklikebutton 1

Facebook Beğen Butonunu Tarihe Karışıyor!

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook’ta Like yani “Beğenme” butonunu kaldırmaya karar verdi. Facebook’un bu kararının arkasında ki sebep ise şu şekilde.

Facebook, bir platform olarak gerek ticaret gerek ise sosyal medya kullanımı açısından bir çok alanda hayatımıza dokunan noktaları bulunuyor. Bir süre önce kişilerin duygularını daha rahat ifade etmeleri için “beğenmeme” butonunun ekleneceği konuşulmuştu. Facebook bu butonun uygun olmadığına karar verip; yerine duyguların rahatça ifade edilebileceği ve insanları daha az etkileyebilecek olan emoji’leri platformuna kazandırmıştı.

Yeni gelen bilgiler ise özellikle Facebook’da yer alan kurumsal firmaların sayfalarını ilgilendiriyor. Hürriyet’ de yer alan habere göre 6 Şubat 2018 itibari ile Facebook’da ki “ beğen” butonu kaldırılıyor.

Facebook konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Geliştirici topluluğumuza en iyi nasıl hizmet verebileceğimizi sürekli değerlendiriyoruz. Bu çabayı desteklemek için, kaynaklarımızın geliştiriciler için en değerli özümleri oluşturmaya ve geliştirmeye odaklanmış olduğundan emin olmak için ürün tekliflerimizi inceledik. Sonuç olarak, bazı ürünler geliştirici topluluğumuz için yeni ürünler üretmemiz için gün batımını gerçekleştirecek” açıklamasında bulundu.

Kaldırılan beğen butonu yerine iOS ve Android uygulamalarına 3. parti yazılım geliştiricilerinin Facebook’un like butonu yerine kendi geliştirecekleri butonlar sayesinde uygulamalar üzerinden Facebook sayfasına yönlendirme yapabilecek.

Facebook sadece bu değişiklik ile kalmayıp 2015 yılında devreye aldığı, uygulamaya davet sistemini de kaldırmaya karar verdi.