2387b0bae12600249a9213a8e1d1aa7fa7677c0c 1

Evlilik Programlarının Sonu Geliyor!

RTÜK’ten sevindirecek haber geliyor!

Nihayet televizyon izleyicilerine derin bir nefes aldırıp iyiki böyle oldu dedirtecek bir gelişme geldi. Ülkemizde hangi türde olursa olsun, ahlak durumu, saygı, seviye gibi bir çok önemli, toplumsal değerler ile dalga geçen izdivaç programlarının sonu geliyor.

Neredeyse tüm televizyon izleyicilerinin şikayet ettiği, cast oyuncularıyla dolup taşan ve reyting amaçlı hikayeler ile izleyicileri kandıran evililik programlarını daha öncede RTÜK üzerinden birçok şikayet gelmişti. Şimdi ise ciddi bir adım atıldığı söz konusu.

Ali Eyüpoğlu’nun aktarmış olduğu izdivaç programlarının yasaklanması için kanun hükmünde bir kararname hazırlığı başlamak üzere. Gerekli çalışmaların ardından yazılacak rapor, bir diğer aşamada ise Meclis’e gönderilecek. Bu yasa kabul ediltikten sonra alınan karar Resmi Gazete’de yayınlanıp yürürlüğe girecek.

Kararın yürürlüğe girmesinden sonra, yeni yayın döneminde bütün evlilik programları yayın hayatına son verecek. Böylece TV’lerde resmen bir mikrop olarak görülen bu yalan programların saçmalıkları artık son bulacak.