Essential Phone

Essential Phone, Spectre ve Meltdown açıklarına karşı güncelleme alıyor

Essential Phone, neredeyse dünya üzerindeki tüm bilgisayarları ve akıllı cihazları tehdit eden Spectre ve Meltdown açıklarına karşı güncelleme almaya başladı. Akıllı telefonun stock Android kullanıyor olması, diğer modellerden çok daha hızlı bir şekilde güncelleme almasına olanak sunuyor.

Duyurulmasının ardından uzun bir süre gündemdeki yerini koruyan Essential Phone, Spectre ve Meltdown (etkilenen Intel işlemcilere buradan ulaşabilirsiniz) açıklarına karşı güvenlik güncellemesi almaya başladı. Dünya üzerindeki neredeyse tüm bilgisayarlar ve akıllı cihazlar için tehlike arz eden açıklar, ortaya çıkmalarının ardından gündeme bomba gibi oturdu. Açıkların yalnızca işletim sistemlerini temelden değiştirecek bir güncellemeyle düzeltilebilecek olması, bazı cihaz üreticilerinin gerekli güncellemeyi hazırlama konusunda gecikmesine neden oldu. Ancak stock Android kullanan akıllı telefon bunlardan birisi değil.

Essential Phone

Essential Phone satış sayısını artırmayı hedefliyor

Bu gibi konularda ön plana çıkan telefon, duyurulduğu tarihte elde ettiği popülerliği satışlara da yansıtmayı istiyor. İlk olarak iFixit ekibinden kötü bir onarılabilirlik puanı alan akıllı telefon, ardından da talebin düşük olması nedeniyle ciddi bir indirimle gündemde yer bulmuştu. Tüm bunlara rağmen akıllı telefonun güvenlik konusunda gayet başarılı olduğu söylenebilir.