Essential Phone iFixitin en kotu onarilabilirlik derecelerinden birini kazaniyor

Essential Phone, iFixit’in en kötü onarılabilirlik derecelerinden birini kazanıyor

Essential Phone sonunda çok fazla zaman geçmeden kullanıcılarıyla buluştu ve bu buluşma sonrası iFixit’in parçalama sevdasına katıldı. titanyum ve seramik kayganlaştırılmış gövdenin parçalanması sonrası puan verildi.

iFixit, Essential Phone’a onarılabilirlik adına 10 üzerinden 1 verildi. Web sitesinde en kötü tamir edilebilirlik telefon olarak kendini gösterdi. Bu puanlar arasında iPhone 7 daha önce 7 puan almış ve Google Pixel XL 7 puan almıştı.

Essential Phone her zaman adından defalarca bahsettirmeyi başarıyor. iPhone’lar ve Samsung cihazlarından bir iki adım daha önde olduğunu belirtelim. Premium sığdırma, tasarım konusunda olmazsa olmazlardan biri.

Tabii tasarım şık olurken cihazın tamir edilebilirlik durumu ciddi anlamda yok gibi. Ekip cihazın arkasına girmiş ve hiçbir şeye erişemediğini fark etmişti. iFixit, ekran bileşenlerine erişmek için ekranı dondurma ve kırması şarttı. Tamir etmek için açılan telefonda çok daha fazla hasar gelmesi muhtemel gibi.

Bu bakımdan iFixiti web sitesinde bu şekilde bir cihazın tamir edilebilirlik durumunun olumsuz olduğu belirtmiş ve 1 puan olunca kullanıcıların da tamir sürecinde sıkıntı çekeceklerini anlaması satış konusunda şirketi zarara uğratabilir.

Son zamanlarda iFixit, yapmış olduğu derecelendirme işleminde üst sıralara sahip cihazların çok daha fazla tercih edildiği görülüyor. Bakalım bu işin sonucu ne olacak?