Elon Musk

Elon Musk, yalan haberlerin önüne geçmek için web sitesi kuracağını söyledi

Son dönemlerde her hareketiyle eleştirilere konu olan Elon Musk, habercilerin ve yayın kuruluşlarının gerçekliği olmayan, abartılmış haberlerden dolayı toplumun güvenini yitirdiğini belirtti. Musk, sadece gerçekliği olan bilgileri kullanan habercileri ve kuruluşları takip edecek bir site kuracağını da ekledi.


Eğlenceli kişiliği, çılgın projeleri ve sıra dışı yatırımlarıyla tanınan Elon Musk, bir habercinin Tesla ile ilgili sorusunu “Kusura bakma ancak bu sorduğun şey çok sıkıcı.” diyerek cevaplamayı reddetmesinden beri medyadan baskı görüyor. Yaptığı paylaşımlar ve açıklamalarıyla bunu dile getiren Musk, son olarak kişisel Twitter adresinden sahte haberler yapan habercilere ve bunları yayımlayan kuruluşlara ateş püskürdü. Sevilen iş adamı, sahte bilgilerin kullanılması ve olayların abartılmasından dolayı habercilere olan güvenin kaybolduğunu belirtti.

Elon Musk

Elon Musk yalan haberlere el atıyor

Tesla CEO’sunun yaptığı açıklamalar bununla da sınırlı değildi. Musk, habercilikte sahte bilgi kullanımının büyük bir sorun haline geldiğini ve yakın bir tarihte her haberin, yazının gerçekliğini kontrol edecek, buna göre gazeteci, haber editörü ve yayıncıları puanlandıracak bir web sitesi kuracağını söyledi.

Google ve Facebook gibi internet devleri bir süredir yalan haberleri engelleyebilmek adına çalışmalar yürütüyor, ancak neredeyse hiçbir ilerleme kaydedemedikleri söylenebilir. Bakalım “tuttuğunu koparan” Musk bu işin üstesinden gelebilecek mi.