Jeff Bezos

Dünyanın en zenginleri bu sene 1 trilyon dolar kazandı

Paylaşılan veriler, 2017 senesinde dünyanın en zengin 500 insanının servetine 1 trilyon dolar daha kattığını ortaya koydu. Bu isimlerin serveti toplamda 5 trilyon doları aşıyor.

2017 senesinin son günlerini yaşıyoruz ve iyisiyle, kötüsüyle dolu dolu bir sene geçirdiğimiz söylenebilir. Bu sene, teknoloji şirketleri başta olmak üzere birçok üretici gelirinin arttığını duyurdu ve elbette bu durum şirket sahiplerine de yaradı. Bloomberg tarafından paylaşılan verilere göre sene içerisinde dünyanın en zengin 500 insanının serveti 1 trilyon dolar arttı.

Toplamda 5 trilyon dolara sahip olan bu isimler, 2016 senesinde servetlerini yaklaşık yüzde 5 oranında artırmışlardı. Geride bırakmak üzere olduğumuz yılda ise bu oran yüzde 23’e kadar yükseldi. Oranın katlanarak artmasıyla birlikte Forbes tarafından hazırlanan En Zenginler listesinde de sıralamalar değişti. Güncel listeye buradaki haberimizden ulaşabilirsiniz.

Jeff Bezos

Birçok milyarder para kaybetti

Elbette kazananların yanı sıra kaybedenler de oldu. Sene içerisinde 60 milyarderin çok fazla para kaybederek milyarderlik statüsünü kaybettiği paylaşıldı. Ayrıca yanlış yatırımlar veya hukuksal sorunlar da şirket sahiplerinin ve ünlü isimlerin milyarlar kaybetmesine neden oldu.