Dizi Önerisi “Bir Başkadır”
Dizi Önerisi “Bir Başkadır”

Dizi Önerisi “Bir Başkadır”

Son zamanlarda herkesin merakla başladığı ve severek izlediği bir başkadır dizisi 1. Sezonu ile netflix’e bomba gibi düştü. Oyunculukları ve hikayesi ile bizleri kendine bağladı. Farklı dünyaların ve farklı kişiliklerin gerçek hayattaki konumunu anlatıyor. Bu hikaye bizlere ötekileştirmeyi, ayrıştırmayı ve farklılığın insanlar üzerindeki etkisini anlatıyor. Ve en önemlisi bu anlatılanların her gün yanı başımızda gerçekleşmesi. Hepimizi derinden etkileyen dizi belli ki yeni sezon gelinceye dek konuşulacak. Yönetmenliğini Berkun Oya’nın üstlendiği bu yapım karakterleri ile bizleri etkiliyor. Kendi yarasını saramayan yalnız bir psikologdan kendine zarar vermeye çalışan ruhiye’ye kadar tüm hikaye kendi hayatlarımızdan bir parça. Bu yapıtta zengin ama yalnız hisseden, dindar ama kendi içinde yanıp tutuşan, doktordansa mahalle hocasına gitmeyi daha doğru bulan birçok farklı karakterler mevcut. Tecavüze uğradığı adamın öldüğünü duyup, onun pişman olmadığını düşündüğü için depresyona giren ve birçok kez intihar etmeye çalışan bir yenge ama onu deli olarak gören bir Meryem mevcut. Meryem bayılmalarından ötürü hocaya gitmiş hoca ise doktora göndermiştir. Meryem’i psikiyatrist bölümüne sevk ederler ve hikaye tam burada başlar. Meryem temizliğe gidip evine dönen yengesi hasta olduğu için yeğenlerine bakan baskın bir abi yüzünden ezilen bir geç kızdır. Psikoloğu kendi bilinçaltı yüzünden tesettürlülere karşı anti patisi vardır. Ve o anda siz – biz kavramı ile karşılaşırız.

Bir Başkadır Dizi
Bir Başkadır Dizi

Bir Başkadır Dizisi Karakterleri Ve Oyuncuları

Meryem – Öykü Karayel

Öykü Karayel oyunculuğu ile herkesi büyülemiştir. Hikaye Meryem etrafında dönmektedir. Ama farklı kişilerin hayatlarına da dokunup bizi diziye değil kendi hayatlarımıza döndürdü.

Yasin – Fatih Artman

Dizideki her oyuncu gibi Fatih Artman da oyunculuğunu konuşturuyor. Yasin bir dükkanı olan ama ortağı öldükten sonra batan bir aile babası. Karısının depresyona girmesi sonucu gergin ve sinirli olan yasin Meryem karakterinin de abisidir. Dini bütün olan yasin hocaya büyük saygı duyar ve onun dediklerini yapmaya özen gösterir.

Defne Kayalar – Peri

Peri karakteri bir psikiyatristtir. Ailesi yüzünden tesettürlü insanlara anti patisi vardır. Ama onu en çok vuran şey yalnızlıktır. Yalnızlıktan çok sıkılmış ve etrafındaki herkese özenmektedir.

Settar Tanriögen – Ali Sadi Hoca

Nesrin Cavadzade – Melisa

Funda Eryiğit – Ruhiye