Çin, vatandaşlarını ‘rahatça’ izlemek için birçok mobil uygulamayı kaldırdı

Vatandaşlarının kullandığı sosyal paylaşım platformlarını izleyen ve tüm internet erişimini dilediği gibi denetleyen Çin hükümeti, şimdi de milyonlarca kişi tarafından kullanılan mobil uygulamaları vatandaşları takip edemediği gerekçesiyle mağazalardan kaldırttı.

Çin, internet kullanımına ve kullanıcı gizliliğine aykırı bir karar daha aldı. Uzun bir süredir vatandaşlarını izleyen ve kullanılan platformları, internet sitelerini denetleyen hükümet, şimdi de ülkede milyonlarca kullanıcısı bulunan dört büyük uygulamayı mağazalardan kaldırttı. Toutiao, Tiantian Kuaibao, Netease News ve Ifeng News isimlerindeki uygulamaların tümü haber kaynaklarına ait uygulamalardı ve bazıları günlük 100 milyondan fazla kullanıcıya sahipti.

Çin

Hükümet, daha iyi bir yayın ortamı sunabilmek adına uygulamaları kaldırdığını belirtti. Ancak bu haber kaynaklarının muhalif olmasından ötürü kaldırıldığı, daha önceki dönemlerde de yetkililerin buna benzer hamleler yaptığı biliniyor.

Uygulamaların Xiaomi ve Meizu modellerine yüklenemediği belirtildi. Yaklaşık bir hafta içerisinde de tüm mağazalardan silinmiş olacaklar.