whatsapp calismayacak telefonlar 1

Bu Ayın Sonunda Whatsapp Artık Bu Cihazlarda Çalışmayacak

WhatsApp, bu ayın sonlarında modası geçmiş akıllı telefon modelleri için desteğe son verecek. Zaten kullanıcıların 30 Nisan’dan itibaren kısıtlamalar beklemesi gerekiyor, bu da birçok cihaz için haberleşme anlamına geliyor. Peki Whatsapp çalışmayacak telefonlar hangileri? Akıllı telefonunuzun etkilenip etkilenmediğini buradan öğrenebilirsiniz.

WhatsApp, Windows 10 işletim sistemini çalıştıran cihazlar için desteği durdurdu. Etkilenen akıllı telefonlar 30 Nisan’da çalışmayı kesecek. Kullanıcıların yeni cihazlar araması veya başka bir uygulamaya geçmesi gerekecek.

Güvenlik Sorunu Olarak Eski Modeller

Haber servisini dünya çapında yaklaşık 1,5 milyar insan kullanıyor. Facebook şirketinin bir parçası olarak, WhatsApp geliştiricileri sürekli olarak yeni özellikler üzerinde çalışıyorlar. Ayrıca düzenli güvenlik güncellemeleri de var.

Whatsapp çalışmayacak telefonlar

WhatsApp İçin Çok Eski: Windows 10’lu Akıllı Telefonlar

Şu anda tüm cep telefonları Windows 10 işletim sisteminden etkilenmektedir. Neowin teknoloji dergisine göre, bu işletim sistemine sahip WhatsApp kullanıcılarının geçen hafta bir uyarı almaları gerekiyordu. Bu, uygulamanın 30 Nisan’dan itibaren çalışmayacağını söylüyor. O andan itibaren, kullanıcılar artık Whatsapp kullanamayacak.

Etkilenen Aygıtlar:

Microsoft Lumia 550

Microsoft Lumia 640 ve 640 XL

Microsoft Lumia 650

Microsoft Lumia 950 ve 950 XL

Alcatel Idol 4 Pro

Alcatel Onetouch Fierce XL 5055W

HP Elite x3

2020 İtibariyle, Android Ve Apple iPhone’ları Etkilenecek

WhatsApp ayrıca, ek cihaz desteğinin yakında kesileceğini açıkladı. Androidseien açısından etkilenen tüm telefonlar işletim sistemi “Gingerbread”, yani sürüm 2.3.7 veya daha eski olanlar olacak. Apple, iOS7 veya daha eski olan cihazların, örneğin iPhone 4’ün 1 Şubat 2020’den itibaren desteklenmeyecek.