c6dfadcd4bbaa2b9b4af03981d39a134015a6430 1

BTK, Sosyal Medya Sitelerini Uyardı

BTK, Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen referandum için sosyal medya şirketlerine bir uyarıda bulundu.

Önümüzdeki ay gerçekleşecek olan referandum ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu, Başkanı Dr. Ömer Fatif Sayan, birçok nedenden dolayı sosyal medya şirketlerine bazı uyarılarda bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri başkanlığında sosyal medya siteleri, operatörler ile firma yöneticileri ile görüşme düzenleyen BTK’nın konusu artık referandum.

5090217

Referanduma kadar iletişim altyapısının tam anlamıyla kesintisiz sağlanmasının ciddi olarak önemini şu açıklamalarsa Sayan ifade etti:

“Bu noktada gerekli önlemleri almaları için operatör ve sosyal paylaşım sitelerinin gerekli özeni göstermelerini istedik. Sosyal paylaşım sitelerini Türkiye ile işbirliğinin devam etmesi, ‘yalan haberlerin’ ayrıştırılması ve manipülasyonun önlenmesi noktasında gereken önlemlerin alınması için uyardık. Onlar da bu kritik dönemin farkında olduklarını ve ellerinden geleni yapacaklarını bildirdiler.”

Bunun yanı sıra Sayan, 16 Nisan’da gerçekleşmesi beklenen Referandum için iletişimin tam anlamıyla sağlanması için kriz masası bile kuracaklarını belirtti.