Bitcoin Pizza Günü

2 pizza için 10 bin Bitcoin verdi, Bitcoin Pizza Günü’ne ilham oldu

Çalkantılı bir dönemden geçse de hala binlerce dolar değerinde olan Bitcoin, 22 Mayıs tarihinde Bitcoin Pizza Günü’nü kutluyor. Bu özel gün komik ve bir o kadar da üzücü bir olaydan ilham alınarak kutlanmaya başlamış.


Yaklaşık 10 senedir var olan ve bugün binlerce dolar değere ulaşan kripto paralar her zaman bu kadar değerli değildi. Sadece birkaç sene önce başlayan büyük yükselişle yatırımcılar milyonlarca dolar kazandı. Ancak bazı yatırımcılar kazandıkları kripto parayı elinde tutmak isteyebilecek kadar ileri görüşlü değildi.

Laszlo Hanyecz isimli bir bilgisayar programcısı, kripto para akımına seneler önce katılan ve binlerce kripto para kazanan kişilerden birisi. Hanyecz, 2010 senesinde kripto paraya yatırım yapan bir diğer programcıdan iki adet pizza satın almak adına 10 bin Bitcoin ödedi. Sadece birkaç sene içerisinde kripto paranın hızlı bir şekilde değer kazanmasıyla ne kadar büyük bir yanlış yaptığını anlayan Hanyecz, kendisiyle yapılan bir röportajda olayı paylaşmasıyla her sene 22 Mayıs tarihinde kutlanan Bitcoin Pizza Günü’ne ilham oldu.

Bitcoin Pizza Günü

Bugün Hanyecz’in 2 pizza için takas ettiği kripto paranın değeri 83 milyon dolar seviyesinde. Bir Twitter hesabı, kripto paranın değerindeki değişime göre programcının iki pizza için kaç para ödediğini sürekli hesaplıyor.

https://twitter.com/bitcoin_pizza/status/998748808514334721