Bir sonraki iPhoneun ekran tasarimi ve yuz kilidi HomePod urun yazilimi tarafindan teyit edildi

Bir sonraki iPhone’un ekran tasarımı ve yüz kilidi, HomePod ürün yazılımı tarafından teyit edildi

Bir sonraki iPhone’un kesin özelliklerini gözden geçirmeye çalışmak oldukça zor. Hepimiz standart bir “S” modeli bekliyoruz iPhone 7 ve 7 Plus geçen yılın modellerinden radikal olarak farklı olmayacak, ancak aynı zamanda üst düzey bir model bekliyoruz. Geliştirici Steve Troughton-Smith’in yaptığı bir tweet’e dayanarak, bu modellerden en az birinin yüz kilidini açacağı anlaşılıyor. Ve üst düzey model (alternatif olarak “iPhone Pro”, “iPhone 8” veya “iPhone X” olarak anılacaktır) en üstte hoparlörlerin ve kameraların çevresini saran çerçevesiz bir ekrana sahip olacak.

Troughton-Smith ve diğer geliştiriciler geçtiğimiz gün Apple HomePod içindeki kodları incelemek için zaman harcıyorlardı, Apple HomePod içerisindeki iPhone’lar için kod tabanının çoğunu içeriyordu. Apple yanlışlıkla dün HomePod ürün yazılımını itti ve bir sürü geliştirici onu yakaladı. Bu koddan, üstteki LED ışıklarının nasıl işleyebileceğini biraz öğrendik , ancak aynı zamanda sonraki iPhone’lara neler geleceğini öğrenmek için bir fırsat veriyor.

Adsız1

“BKFaceDetect” için “BK” ifadesinin muhtemelen “Biyometrik Seti” ifade ettiği bir sürü kod satırı var. Apple, geliştirici araçları için “Kit” kelimesini kullanmayı çok seviyor, biliyorsunuz. Karanlıkta bile, yüzünüzü algılamak için kullanılan bir kızıl ötesi kamera referansları var. Bloomberg , Apple’ın bu ayın başlarında Apple’ın 3 Boyutlu Yüz Taraması için bir kızılötesi kamera kullanacağını bildirdi ; ancak önümüzdeki tüm iPhone’lara gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz .

Ek olarak, kod da görünüşe göre şu resmi içeriyor:

Adsız 1
Daha önce benzer görüntüler gördük ancak SIM kart tepsisinin nasıl çıkarılacağını gösteren ve dolayısıyla kolayca sahte olan bir kağıt ekinin fotoğraflarını gördük . Ancak bu görüntü, doğru olması muhtemel olan HomePod’un kodunda doğru görünüyor.

Burada aradığımız şey neredeyse kenardan köşeye giden bir ekran. İlginçtir, o da üstüne uzatmak için görünüyor ve iPhone üst kısmında oturan konuşmacı sensörler yer alıyor.

Hem yüzün kilidini hem de sensörün çevresini saran ekran, sırasıyla Samsung’un Galaxy ve henüz yayınlanmamış Temel Telefon olan Android telefonlarda görülen özellikler. Bu nedenle, Apple bu özellikleri ilk uygulayan kişi değil.

Bir sonraki iPhone için spekülasyon ve rumormungering’in çoğu, TouchID’in merkezli: ekranın altında görünecek, telefonun arkasında görünecek, yan taraftaki güç düğmesine basılacak mı yoksa tamamen yok olacak mıydı. Bu sorunun cevabını henüz tam olarak bilmiyoruz, ancak şimdi bunun temel görünümünü biliyoruz ve yüzünüzü tarayarak kilidini açmayı destekleyecek gibi görünüyor.