Bir sonraki Apple Watch’in LTE’ye sahip olacağı bildirildi

Apple, Bloomberg’e göre bu yıl dahili LTE ile bir Apple Watch yayınlamayı planlıyor. Entegrasyon, Apple Watch sahiplerinin iPhone’larını geride bırakmasına ve halen tam işlevsellik kazanmasına izin vermeli. Şimdiye kadar, saatin iPhone’taki bir dizi görevin gerçekleşmesi için yapılması gerekiyordu, örneğin bildirim alma veya arama yapma gibi.

Burada hala bilinmeyen bir çok şey var. Apple, hücresel servis için bir prim ücretlendirerek, iPad’de olduğu gibi saatin modellerini LTE’li veya LTE’siz olarak satmayı seçebilir. Bu saatin muhtemelen fazladan bir veri planı da gerekecek. Ve telefon her zaman aynı çevrede olmasa bile muhtemelen yine de bir seviyede bir iPhone ile eşleştirilmesi gerekecek. Pil ömrü, aynı şekilde tam gün süren bir cihazda olduğu gibi önemli bir konudur.

Bloomberg’in bahsetmediği bir şey , Apple Watch’in üst üste üçüncü sene aynı görünüp görünmeyeceğidir. Raporda yorum yapan John Gruber, Daring Fireball’da bu yıl “çok yeni bir form faktörü” olacağını duyurduğunu yazıyor . Gruber’in bu yıl yeniden tasarlamanın gerçekleşeceği belli değil; Ancak daha ince bir saat de iş başındaysa, bu değişim bir anlaşma kadar büyük olabilir.

Güncellenmiş saat, muhtemelen Eylül ayında yeni iPhone’larla birlikte duyurulacak.

Bloomberg , Intel’in saatin LTE modemini yapacağını söyledi. Bu, potansiyel müşteriler için fazla anlam ifade etmiyor; Intel ve Qualcomm arasındaki baskın LTE modem tedarikçisi arasındaki mücadelede büyük önem taşıyor. Apple, Qualcomm ile patent konusunda devam eden bir savaşta ve Intel’i seçmek, rakibini hafifletmenin başka bir yolu gibi görünüyor.

Apple son olarak 2016 yılının Eylül ayında Apple Watch, Series 2’yi tanıttı . Bu model GPS ve su geçirmezlikle geliyordu.