David Goodall 1

Bilim İnsanı, Ötanazi İçin İsviçre’ye Gidiyor!

İnsanlara yük olmamak istediği için 104 yaşında ki Avustralyalı bilim insanı David Goodall, ötanazi hakkını kullanmaya karar verdi.

Ötanazi işlemini kendi ülkesinde yasal olarak yapılamamasından dolayı bilim insanı İsviçre’ye doğru yola çıktı.

David Goodall, Avustralya’dan İsviçre’ye hayatını sonlandırma yolculuğunu rahatça gerçekleştirmek için internette bir yardım kampanyası başlatıldı. Yardım kampanyasında toplanan 15 bin dolar ile birinci sınıf bir uçak bileti ve son istekleri yerine getirildi.

David Goodall, ABC televizyonlarında yapmış olduğu konuşmasında, üzüntüsünün ölmekten değil 104 yaşına gelmiş olmaktan olduğunu; ölümcül bir hastalığı bulunmadığı için Avustralya’da bu kararını gerçekleştiremediğini, bu yüzden de ötenazinin yasal olduğu İsviçre’ye gitmek istediğini ifade etti. Bu durum ülkede büyük bir yankı ve tepki uyandırsa da bilim insanı bu konuda kararını tartışmaya açık bulmuyor.

Ölmeden önce ailesini görmek için Fransa’ya ailesinin yanına uğradıktan sonra isviçre’ye giderek bir kliniğe yatıp, ilgili doktorun ötanazi iğnesini hazırlaması ve kendi kendine enjekte etmesi ile ölümü gerçekleşecek.