audi 1

Audi Q4’ün ilk görüntüleri yayınlandı

Audi’nin Q4 hakkında düşünceleri tam olarak 2 yıl önce yani 2017 yılında başlamıştı. Audi’nin ürettiği prototip araç, ilk defa Motor Authority tarafınca görüldü. Görüntüler kendine hayran bırakması beklenen Q4’ün bu modelinin ise 2021 yılında satışa çıkacağı hakkında bilgiler gelmeye başladı.

q44

Audi’nin SUV aracı Q4 yeniden tasarlanmış olan Q3 ile neredeyse aynı temele sahip olarak tasarlanmış. Araç, tasarımıyla dikkat çekmeyi başarıyor. Q4’ün diğer otomobil rakiplerini söyleyecek olursak eğer BMW X2, Jaguar E-Pace, Lexus UX ve Mercedes-Benz GLA diyebiliriz.

Audi Q4 Tasarımıyla Övgüyü Hak Ediyor!

Q4’ün isminin altında ise tuaf ama gerçek bir hikaye yatıyor. Audi, 2014 yılında TT Offroad konsepti ile beraber bir araç tanıtmış ancak Q4 olarak açıklamamıştı. Çünkü Q4 isim hakkı Fiat Chrysler’daydı. Audi’nin şimdi ise Q4 ismini verdiği bu hakkı çözüme kavuşturduğunun kanıtı.

audi q4

Mekanik ve iç tasarım olarak açıkça konuşacak olursak eğer, Q3 ile çok benzer olduğunu belirtebiliriz. Audi’nin Q4’ü mekanik olarak 2.0 turbo şarjlı ve 252 beygir 4 silindir bir motora sahip. Bunla beraber RS Q4’de gelecek gibi duruyor. Bu model ise 5 silindirli turbo şarjlı ve 400 beygir gücünde gelecek gibi duruyor.