samsung Vega 1

Apple’ın HomePod’una Rakip Olacak Samsung Ürünü “Vega” geliyor

Samsung kısa süre sonra piyasaya sunacağı yeni ürünüyle Apple’ın HomePod’una rakip olacak Bixby’i içeren bir ürün çıkaracak. İşte tüm detaylar.

Kısa süre önce Wall Streer Journal gazetesinde yer alan bir haberde Samsung‘un akıllı hoparlör üretimine başlayacağı ve Apple, Microsoft ve Amazon Google gibi büyük devlere rakip olacak yeni bir ürün çıkaracağı görüldü. Yeni ürünü yapay zekaya sahip olan Bixby asistanını içeriyor. Bu bakımdan yapay zeka ile donatılmış bir hoparlör gelecek.

hopepound

VEGA kod adına sahip çalışma devam ediyor!

Geçtiğimiz aylarda Apple premium hoparlör olarak bilinen Apple Music ve Siri ile gelen bir HomePud’un tanıtımı yapmış ve oldukça dikkat çekmişti. Samsung, yapılan bu tanıtımdan sonra Apple’a rakip olmak için yeni bir adım atma kararı almış olabilir. Journal’ın sunduğu raporda, Samsung’un akıllı hoparlörü ” Vega” adına sahip kodu taşımış olduğu ve çalışmaların devam ettiğini gösteriyor. Fakat bir sorun var ki Bixby dili İngilizce olduğundan böyle bir hoparlörün piyasaya çok geç geleceği düşünülüyor.

Şuan bile tartışmalara neden olan yapay zeka asistanlı Bixby gündeme oturmuş durumda. Elbette ilerleyen tarihte Türkçe dil desteği gelecek olan asistan için ilerleyen yıllarda kullanım oranları daha fazla artış gösterecektir.