iPhone batarya

Apple ‘var olmayan’ garanti maddeleriyle sorunlu iPhone bataryalarını ücretlendiriyor

BBC tarafından paylaşılan bir haberle Apple’ın sorunlu iPhone bataryasını ücretsiz olarak değiştirmemek için akıllı telefonun sorunlu olduğunu ileri sürdüğü, bazı durumlarda da var olmayan bir garanti maddesini bahane ederek müşterilerini ödeme yapmaya zorladığı ortaya çıktı.

Sorunlu iPhone bataryalarından ötürü eleştirilerin hedefi olan Apple, iPhone bataryasını değiştirmek isteyen bir müşterinin yaşadıklarını BBC’ye anlatmasıyla yeniden gündeme geldi.

Josh Landsburgh isimli iPhone kullanıcısı, telefonunun bataryasında bir sorun bulunduğu için değişim indiriminden yararlanarak bataryasını değişime gönderdi. Birkaç gün sonra Apple’dan batarya değişim işleminin yapılamadığı, telefonun çerçevesinde bir çizik olduğu ve değişimden önce bu sorunun giderilmesi gerektiğiyle ilgili bir e-posta aldı. Değişim ücretinin 200£ olduğunu gören Landsburgh, telefonun hiçbir sorunu olmadığını ve yalnızca batarya değişimi istediğini belirtti. Ardından iPhone’un kulaklık ve hoparlöründe bir problem bulunduğu, onarım ücretinin 250£ olduğu ve batarya değişiminden önce hasarın giderilmesi gerektiğiyle ilgili bir e-posta aldı. Tüm bu hasar iddialarının bataryayı ucuza değiştirmemek için bir tür engel olduğunu düşünen Landsburgh, konuyla ilgili olarak avukatlarla görüştü.

Yapılan incelemeler sonucunda Apple’ın web sitesinde herhangi bir sorunu bulunan iPhone modellerinin batarya değişiminin yapılmayacağının açık bir şekilde belirtildiği görüldü, ancak bu madde akıllı telefonu satın alan kişilerin onayına sunulan garanti şartları ve koşullarında mevcut değildi. BBC, Apple’ın böyle bir zorunlulukla müşterilerinin haklarını ihlal ettiğini dile getirdi.