Apple M1 işlemci modelinin özellikleri
Apple M1 işlemci modelinin özellikleri

Apple, TikTok Kullanmaya Başladı: İşte Gelen İlk Paylaşımlar

TikTok dünya genelinde çok fazla kullanılan ve çok fazla indirilen bir sosyal medya uygulamasıdır. Kısa süreli video çekmek üzerine kurulan platform da telif hakkı gözetilerek binlerce yerli ve yabancı şarkıda yer alıyor. İlk başta amatör kullanıcıların video çekmesiyle adından bahsettirmeye başlayan TikTok ünlü isimlerin kullanımıyla da daha da popüler hale geldi. Fenomenler, ünlüler dışında markalar da PR çalışmaları için TikTok üzerinden çalışmalar yapmaya başladı. TikTok’un sosyal medya üzerinde ki etkisi de gün geçtikçe artıyor.

TikTok’un gücünden yararlanmak isteyen diğer bir büyük marka ise Apple oldu. Apple Nisan ayında TikTok hesabı açarak takipçileri ile kısa videolar paylaşmaya da başladı. Bir numaralı teknoloji markalarından birisi olan Apple hesabını açar açmaz büyük bir ilgi gördü ve kısa süre içerisinde 370 bin takipçiye ulaştı. Apple hesabında yoğun olarak İPhone 12 reklamlarını yapıyor. Apple TikTok uygulamasının nabzını tutarak hedeflediği etkileşime kısa sürede ulaşmak için takipçilerinin ilgisini çekecek bir challenge başlattı. Sosyal medyanın etkisini doğru kullanmak için yoğun tempoda içerik üreten Apple ekibi istediği sonucu da aldı ve adından bahsettirmeye, herkesin keşfet sekmesinde yer almaya başladı.

Tik Tok

Apple TikTok Videoları ile Adından Bahsettirmeye Başardı

Sosyal medyanın gücü günümüzde gittikçe artmaya ve insanları etkisi altına almaya devam ediyor. Özellikle teknoloji odaklı markaların büyük odak noktası haline geldi. Çünkü Apple gibi büyük markaların gücünü koruyabilmesi için zamanın akışına ayak uydurabilmeli ve kullanıcı kitlesinin nabzını tutmayı başarmalıdır. Bunu yapabileceği en kolay yol ise sosyal medya kitlesini en doğru şekilde kullanmayı hedeflemek ve bunun üzerine çalışmaktır. Apple günümüzün en popüler uygulaması haline gelen TikTok ile bu hiti sağlamayı amaçlamıştır.

Apple ilk videolarında İPhone 12 reklamlarını yaparak en gözde telefonunun da göz önünde olmasını sağlamıştır. Apple hesabında şu anda 4 adet video paylaştı ve 4 videosu toplamda 354 bin kişi tarafından izlendi. İPhone #maketimini adında bir challenge başlatarak TikTok kullanıcılarının da nabzını tutmayı başardı.