Apple MicroLED ekran icin buyuk yatirim yapti MicroLED ekran nedir

Apple, MicroLED ekran için büyük yatırım yaptı, MicroLED ekran nedir?

Teknoloji devi olan Apple, son zamanlarda en büyük AR-GE yatırımlarından birisini gerçekleştirecek. Yeni nesil MicroLED ekran geliştirmek için şirket kollarını sıvadı ve gizli bir şekilde devam edilen proje hakkında birçok detay internet ortamında sızdırıldı.

Bloomberg, Apple’ın çok büyük bir adım atarak kendi ekranını geliştirdiğini duyurdu. Sizlerinde bildiği gibi Apple, iPhone ve diğer farklı ürünlerin ekranını Samsung ve LG’den tedarik etmekte. Örnek verecek olursak eğer, iPhone X satışları, aslında Samsung’u zengin ediyor. Çünkü paneller Samsung’a ait.

Apple, teknoloji devi olurken bu koltuğu korumak adına yeni adımlar atmaya başladı. Bunun için ekran teknolojisini kendi üretmek istiyor. Son gelen bilgilere göre Apple’ın milyon dolarlık bir yatırım yapacağı ifade ediliyor.

Yeni ekran projesi T159 kod adıyla gizli tutulduğu ilk gelen bilgiler arasında. Yeni ekranın kullanım alanı ise iPhone ve Apple Watch olacak.

MicroLED ekran nedir?

Yeni ekran teknolojisi, ekranlı cihazların çok daha ince gövdeyle kullanıcıya hitap edilmesini sağlıyor. OLED ekranlara kıyasla daha parlak görüntü sunan ve az enerji tüketen cihazlar OLED’e göre çok daha hatasız olacak.

Uzmanlara göre yeni ekran teknolojisini kullanmamız için en az 3-5 yıl beklememiz gerektiğini ifade ediyor.