Apple

Apple, kendi ülkesinde müşterilerinin sevgisini hızlı bir şekilde kaybediyor

Teknoloji şirketlerinin toplum üzerindeki olumlu etkileriyle ilgili ABD’de yapılan bir anket, Apple’ın kendi ülkesinde popülerliğini kaybederken Amazon ve Google’ın ön plana çıktığını gösteriyor. Listede Facebook, Microsoft, Tesla, Uber ve Netflix gibi şirketler de yer alıyor.

Recode ve SurveyMonkey isimli araştırma şirketlerinin ortaklaşa yürüttüğü bir anket, ABD’deki teknoloji şirketlerinin toplum üzerindeki olumlu etkilerini ortaya koydu. Yaklaşık 3000 kişinin katılımıyla çevrimiçi ortamda gerçekleştirilen anket, Apple’ın artık eskisi kadar takdir edilmediğini gözler önüne serdi.

Ankette ilk sırada Amazon yer aldı. Katılımcılardan yüzde 20 oranında oy almayı başaran şirket, son dönemlerdeki hızlı bir şekilde büyümesi ve farklı alanlara yatırım yapmasıyla dikkatleri üzerinde toplamıştı. İkinci sırada ise yüzde 15 oy alan Google bulunuyordu. Alphabet’in kurulmasından bu yana şirketin daha iyi bir izlenim bırakması yönünde çalışan Google, görünüşe göre çalışmalarının karşılığını iyi bir şekilde almaya başlamış.

Apple’ın hemen altında Facebook yer alıyor

Cambridge Analytica skandalından ötürü kullanıcılarının büyük bir bölümünü kaybeden ve ünlü isimlerden bile tepki gören Facebook, bu ankette yüzde 10 oy alarak dördüncü sıraya yerleşti. Şahsen, Facebook’un kullanıcı gizliliğini birçok kez ihlal etmiş olmasından ötürü daha az puan almasını bekliyordum.

CEO’lar da puanlandı

Şirketlerin yanı sıra sektörde görev yapan CEO’lar da toplum üzerindeki olumlu etkilerine göre puanlandı. Bu listelemede de Amazon’un CEO’su Jeff Bezos yüzde 22 oyla ilk sırayı kapmayı başardı. Bezos’un ardından yüzde 18 oyla Google’dan Sundar Pichai ve yüzde 17 oyla Mark Zuckerberg geliyor. Apple’ın CEO’su olan Tim Cook ise bu listelemede ilk üçe girmeyi başaramadı.